Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,33 Ft
Euró
389,39 Ft
Font
455,25 Ft
Bitcoin
58,390 $

Novák Előd szerint szükség van a fegyverviselés kiszélesítésére

Novák Előd a cigánybűnözés visszaszorítása érdekében szigorítaná a büntető törvénykönyvet is.

Fotó: Novák Elõd, a Mi Hazánk vezérszónoka felszólal az alaptörvény tizenegyedik módosításáról szóló vitában 2022. június 28-án. MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A büntető törvénykönyv szigorítását kezdeményezi a „cigánybűnözés” visszaszorítása érdekében Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

Novák Előd a Parlament épületénél pénteken tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a büntető törvénykönyv szigorítását kezdeményezi oly módon, hogy kötelező legyen letartóztatni azt, aki csoportosan, felfegyverkezve garázdaságot vagy súlyos testi sértést követ el. Soron kívül Lázár szerint Karácsony és Vitézy vidéken nem tudnának boldogulni

Elmondta: a javaslat előzménye, hogy néhány hete „majdnem megismétlődött a Cosma-gyilkosság”. Nyíregyházán, egy szórakozóhely előtt megkéselték a Betyársereg megyei vezetőjét, akinek életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Novák Előd hozzátette: jogszabálymódosítást kezdeményeznek az önvédelem erősítése, a fegyverviselési lehetőségek szélesítése érdekében is. A párt fegyverviselési jogot adna a szolgálaton kívüli rendőröknek, katonáknak, biztonsági őröknek, vadászoknak és sportlövőknek is. 

Szélesíteni kell a fegyveres biztonsági őrré válás lehetőségét és az önkéntes tartalékos honvédeknek is fegyverviselést adna a párt. A fegyverviselési engedélyezési eljárást pedig decentralizálni kellene úgy, hogy átteszik a rendőrségtől a megyei kormányhivatalokhoz – tette hozzá.

Az állampolgárok joga fegyverrel is védelmezni saját és embertársaik életét, ezért van szükség a fegyverviselés kiszélesítésére, ahogy az nemrég Csehországban is történt – mondta Novák Előd.

(MTI)