Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,780 $

7 millió dollárt adhatott a Twitter a korábbi alkalmazottjának, hogy ne beszéljen

Elon Musk ügyvédje egy nagyon konkrét esettel állt elő. 

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Alex Spiro, Elon Musk ügyvédje azzal vádolja a Twittert, hogy 7 millió dollárt fizetett egy informátornak, hogy hallgasson a közösségi médiaplatformon belüli működési problémákról – írja az Index

A szeptember 6-ai bírósági meghallgatáson esett szó az esetről, amely kapcsán Spiro azt mondta, hogy „7 millió dollárt fizetnek a fickónak, hogy biztosítsák a hallgatását”.  Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Az ügyet ismerő személyek közben megerősítették, hogy a kifizetés valóban megtörtént Peiter Zatko, a vállalat korábbi biztonsági vezetője számára, azonban a Twitter képviselői nem voltak hajlandók kommentálni az esetet.  

A Bloomberg információira hivatkozva a lap azt írja, hogy a kifizetés egy olyan egyezség része volt, amely szerint Zatkónak a pénz egy elmaradt kártérítés miatt járt, miután elhagyta a Twittert. Az egyezség tiltotta, hogy Zatko nyilvánosan beszéljen a Twitterről, de azt lehetővé tenné, hogy kormányzati informátorként járjon el a közösségi médiavállalatnál töltött időszakáról.

Úgy tűnt, hogy Elon Musk megvásárolja a Twittert, azonban a milliárdos meggondolta magát, ezért bíróságra mentek a vállalattal, miután a Twitter beperelte Muskot, amiért nem ragaszkodik az eladáshoz. 

A Twitter eddig 33 millió dollárt költött el arra, hogy mégis rávegye a Tesla tulajdonosát arra, hogy 2022 áprilisa és júniusa között megvásárolja a céget. Erre Musk viszontkeresetet nyújtott be, és úgy érzi, hogy a bíróságon legalább megtudhatja azokat az információkat, amelyeket a vállalat nem volt hajlandó neki elárulni az adásvétel előtt. 

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Videón Haaland mesternégyese a Manchester City meccséről

Haaland nagy napon van túl, ugyanis mesternégyest szerzett a Manchester City legutóbb mérkőzésén, amivel válaszoltak az Arsenal üzenetére.

Vasárnap délután ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban

Miután az elmúlt időszakban Szoboszlai Dominik nem egyszer a kispadról állt be, nem lehet tudni, hogy Klopp a nagy rangadó idején milyen formában számít rá.