Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,991 $

Ha támadás éri Kim Dzsongunt, Észak-Korea atomcsapással fog válaszolni

Észak-Korea sokat nem fog gondolkozni azon, hogy bevesse az atomfegyvereit, ha támadás éri a vezetőjüket.

...svg content...Fotó: Észak-koreai rakétakilövésről szóló tudósítás egy szöuli vasútállomáson 2022. május 25-én. Ezen a napon a dél-koreai hadsereg szerint Észak-Korea három rakétát indított el Szunanból, Phenjan egyik külvárosából a Japán(Keleti)-tenger irányába. MTI/EPA/Dzson Hon Kjun
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy ideje már nyilvánvaló, hogy Észak-Korea nagy fegyverkezésbe kezdett, noha a jelentések szerint az ország jelentős része elszegényedett, sokan pedig éheznek. A kórházrendszer pedig a legrosszabb a Földön, ami több mint aggasztó.

Kim Dzsongun azonban kiadta a parancsot, és az elmúlt hónapokban számos rakétatesztet hajtottak végre. Sőt, a fejlettségüket jól mutatja, hogy Oroszország több millió rakétát tervez beszerezni az elzárt ázsiai országtól, akik támogatják az ukrajnai inváziót. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Időközben az észak-koreai kormány elfogadott egy új törvényt, ami lehetővé teszi, hogy Észak-Korea atomcsapást mérjen az ellenfelére, ha a vezetőjét támadás éri, vagy úgy vélik, elkerülhetetlen az ellene irányuló erőszak.

Erről a KCNA hírügynökség tett jelentést, amiről az orosz TASZSZ is beszámolt. Az ügynökség szerint Észak-Korea nukleáris erői az észak-koreai vezető közvetlen és egyszemélyes parancsnoksága alatt állnak.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy Kim egyedül dönthet az atomfegyverek bevetéséről, és már nem egyszer fenyegette meg a szomszédos Dél-Koreát, illetve annak szövetségeseit, kezdve az USA-val és Japánnal.

Döntést hozott a bíróság Fico merénylőjének ügyében, több órán keresztül tárgyaltak

A lévai férfi indítékait is vizsgálták, egyértelmű a politikai motiváció.