Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Egy csatát már megnyert Trump a lefoglalt iratokkal kapcsolatban

Sikerült elérnie, hogy a lefoglalt iratokat egy független tagokból álló csoport is megvizsgálja.

...svg content...Fotó: Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond Tim Michaels wisconsini republikánus kormányzó, Ron Johnson szenátor és Derrick Van Orden képviselõjelölt kampányrendezvényén a Wisconsin állambeli Waukeshában 2022. augusztus 5-én. A félidõs kongresszusi és helyi választásokat november 8-án tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Tannen Maury
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

Egy szövetségi bíró elrendelte, hogy egy különleges munkacsoport is átvizsgálja a Mar-a-Lagóban lefoglalt dokumentumokat. Erre azt követően került sor, hogy Trump bírósághoz fordult, melyben kérvényezte, hogy egy objektív harmadik fél is vizsgálja felül a dokumentumokat.

Január 15-én tizenöt doboznyi dokumentumot foglaltak le Donald Trump floridai birtokán, ami után a volt elnök kirohanással illette a razziát, mondván, hogy az indokolatlan volt. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Augusztus 8-án aztán újabb razziát tartottak, ahol már 33 dobozt találtak, amelyeket a vád szerint Trump magával vitt, amikor kiköltözött a Fehér Házból. Ezek közül több titkosított kormányzati dokumentumokat tartalmazott.

A hírek szerint a lefoglalt dokumentumok egy része olyannyira titkos, hogy még az FBI-ügynökök sem nézhettek bele, ahhoz ugyanis először különleges engedélyek beszerzése szükséges.

Trump egyébként továbbra is kitart azon álláspontja mellett, hogy politikai célú lejárató kampány folyik ellene, miközben azt is sérelmezi, hogy sehol sem számolnak be arról, mennyire együttműködő az ügyben részt vevő hatóságokkal.