Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

A Pentagon kínai alkatrészt fedezett fel az F-35-ösökben, leállítják a vadászgépek szállítását

A Pentagon ideiglenesen leállítja az F-35-ös vadászgépek szállítását, miután tudomásukra jutott, hogy egy Kínában gyártott alkatrész is bekerült a gépbe.

Fotó: MTI/EPA/Yonhap
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Pentagon csütörtökön jelentette be, hogy ideiglenesen leállítja a Lockheed Martin által gyártott F-35-ösök szállítását, miután arról értesült a gyártótól, hogy a lopakodó vadászgép egyik alkatrészében egy Kínában gyártott ötvözet található, mely sérti a szövetségi védelmi beszerzési szabályokat.

A Pentagon közlése szerint az Integrated Power Package (IPP) egy részében használt ötvözetet tartalmazó mágnes nem okozott biztonsági problémákat. Megerősítették, hogy a mágnes nem továbbít információt, és nem is sérti a repülőgép integritását, továbbá nem idézett elő teljesítménybeli, minőségi, vagy biztonsági problémákat – írja a CNN.

Russ Goemaere, a védelmi minisztérium szóvivője megosztotta, a jelenleg forgalomban lévő F-35-ös flotta repülési műveletei a szokásos módon fognak folytatódni a kínai alkatrész felfedezése ellenére is. Közlésük szerint ugyanis a gyártó már talált egy alternatív forrást a jövőbeli szállításokhoz.

Fontos megjegyezni, hogy a Lockheed Martin maga jelezte a problémát a Pentagonnak, és jelenleg is folyamatban van egy vizsgálat a gyártónál, hogy kiderüljön, hogyan kerülhetett Kínában gyártott alkatrész az F-35-ösökbe.

Noha a Pentagon nem kívánta közölni, hogy pontosan hány vadászgép-szállítás csúszik most emiatt, ahogyan az is rejtély, hogy hány gépben volt kínai alkatrész, annyi biztos, hogy a Lockheed Martin a tervek szerint idén 153 darab F-35-öst szállít le, eddig pedig 88 már meg is érkezett a vásárlókhoz.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.