Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,816 $

Állami cementgyár is épülhet Magyarországon

A kialakult helyzetre való tekintettel valószínűleg saját cementgyára is lesz Magyarországnak a jövőben.

...svg content...Fotó: A hejőcsabai cementgyár Miskolcon 2015. május 6-án. A Miskolc hejőcsabai városrészében lévő, évek óta nem termelő cementgyár tervezett újraindítása ellen aláírásgyűjtésbe kezdenek civilek. A cementgyár működését ellenző Civil Munkacsoport egészségügyi és környezetvédelmi okokból nem ért egyet a hejőcsabai cementgyár újbóli elindításával, ismételt hulladékégetésével. Ezért felkérik Miskolc önkormányzatát, és az önkormányzati képviselőket, hogy "akadályozzák meg az egészséget, a környezetet nagymértékben károsító cementgyár- és hulladékégető üzem, az azt kiszolgáló tapolcai kőbánya beindítását.” A Civil Munkacsoport független szakértőket kíván felkérni a gyár újraindítását célzó dokumentáció véleményezésére. MTI Fotó: Vajda János
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Kormányinfó legutóbb csütörtök délelőtt jelentkezett, melynek ideje alatt többek között azt is megerősítették, hogy 25%-os gázcsökkentést rendelnek el. Emellett a Miniszterelnökség intézményein belül 18°C-ra csökkenthetik az előírt hőmérsékletet a fűtés kapcsán.

A magyar kormány nem véletlenül tartott szerdán maratoni kormányülést, amiről Orbán Viktor miniszterelnök számolt be. Számos téma került az asztalra, többek között a nem éppen ideális cementhelyzet. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Gulyás Gergely miniszter erősítette meg, hogy ezen problémák jövőbeni elkerülése érdekében állami cementgyár épülhet. Erről a végleges döntés még nem született meg, hogy hol és milyen formában épülhet meg a gyár, de ott van a listán.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.