Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,72 Ft
Euró
394,06 Ft
Font
468,62 Ft
Bitcoin
63,544 $

Tiszta Amerika: testkamerát kapnak a a büntetés-végrehajtási szervezet egységei

Az USA-hoz hasonlóan olyan eszközt fognak alkalmazni a büntetés-végrehajtási szervezet egységei, melyeknek nagy hasznát vehetik.

...svg content...Fotó: A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) által 2020. május 9-én közreadott képen ajtóra ragasztható piros karanténmatricák készülnek a váci fegyintézet nyomdájában. MTI/BvOP
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Testkamerákat alkalmaz a jövőben a büntetés-végrehajtási szervezet; az eszközökkel visszakövethetőek, illetve utólag kielemezhetők a rögzített események, ami jelentős mértékben növeli a szakmai munka hatékonyságát – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Szervezete (BvOP) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a testkamerák üzemeltetése felhasználóbarát, alkalmazásuk nem igényel külön képzést. Hozzátették: az eszköz robosztus, masszív kialakítású, burkolata és szerkezeti stabilitása megfelel a MILSTD 810 katonai szabványnak. Ellenáll a külső környezeti behatásoknak, mint a folyadék, por, ütődés, és -20 és +50 Celsius-fok között üzemképes. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A készülék stabilan elhelyezhető a ruházaton, így a különböző szituációk, mozgások során – mint az intézkedés, séta, kísérés, biztosítás – is képes jó minőségű, értékelhető képi- és hanganyagot rögzíteni. A testkamerát pólóra, ingre, kabátra, taktikai mellényre, de akár övre is fel lehet helyezni erős mágneses és csatos rögzítői segítségével.

Az eszközbe épített giroszkóp segít olyan helyzetekben is a felvétel rögzítését elindítani, amikor egy adott szituációban erre nincs idő vagy valamilyen egyéb ok miatt elmarad a rögzítő gomb megnyomása – tették hozzá. Az eszközöket jelenleg a BvOP központi támogató főosztály műveleti osztályának munkatársai használják a napi szolgálatellátásuk során.

(MTI)

Kemény üzenetet kapott a heccpolitikusnak hívott Magyar Péter a honvédelmi minisztertől

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „hordószónoknak” nevezte Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét.

Már tudni, mikor élesíti a Google az Android 15-öt

Már nem kell egy egész hónapot várni arra, hogy a Google kiadja a Pixel-telefonokra az új operációs rendszerét, a többi mobilgyártót illetően viszont még egy kis időbe telik mindez.