Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,08 Ft
Euró
394,12 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
62,906 $

Börtönre ítélnének egy 40 éves férfit, aki kockakővel bedobta két fővárosi busz ablakát (videó)

Vádat emeltek egy 40 éves férfi ellen, letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérve rá, mert tavaly nyáron kockakővel bedobta két autóbusz ablakát is Józsefvárosban.

...svg content...Fotó: Twenty20
Bűnügy
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 40 éves férfival szemben, aki tavaly nyáron kockakővel dobálta be autóbuszok ablaküvegét Józsefvárosban, az egyik buszon egy 4 hónapos csecsemő sérült meg könnyebben, akinek a fejét az üvegszilánkok felsértették.

A vádirat szerint a vádlottnak korábban a VIII. kerület, Rákóczi úton konfliktusa volt egy autóbusz sofőrjével, és az emiatt érzett haragjától vezérelve eltervezte, hogy ezen az útszakaszon közlekedő buszokat dobál meg. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Ennek megfelelően, 2021. június 25-én késő este a vádlott a VIII. kerület, Rákóczi úton, egy kocka alakú kővel a kezében megállt a járdán, majd egy arra közlekedő – a Blaha Lujza tér felől a Keleti Pályaudvar irányába haladó – autóbusz egyik oldalsó ablakának üvegét a kővel bedobta.

A busz ablaka ennek következtében betört és az üvegszilánkok az utastérbe hullottak, a kockakő pedig ráesett az egyik utasra, aki azonban nem sérült meg. A rongálással okozott kár több mint 200.000 Ft volt.

A vádlott 8 nappal később, 2021. július 03-án este ismét megjelent a Rákóczi úton, a kezében egy nagy méretű kockakővel, majd amikor elhaladt mellette egy a Blaha Lujza tér felől a Keleti Pályaudvar irányába közlekedő autóbusz, annak az ablakát is megdobta.

A busz egyik oldalsó ablaka betört, és a kockakő az utastérbe esett. Az üvegszilánkok egy 4 hónapos csecsemőt sebesítettek meg könnyebben, amikor a fejét felsértették. A rongálással okozott kár ebben az esetben csaknem 300.000 Ft volt.

A vádlott a közlekedő járművek elleni támadásokkal veszélyeztette a buszvezetők, az autóbuszon utazók, valamint a buszok közvetlen környezetében közlekedő más személyek életét és testi épségét.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 40 éves férfit mindkét esetben közlekedés biztonsága elleni bűntettel és rongálás vétségével vádolja. A kerületi ügyészség a jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt álló férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen az látható, amikor a július 3-ai támadásnál a vádlott által elhajított kockakő berepül a busz ablakán az utastérbe, majd ahogyan ezután a rémült utasok menekülnek le a buszról.