Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,06 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
457,34 Ft
Bitcoin
67,975 $

Szentkirályi Alexandra: Szükség van a bátor hazafiakra!

A magyar kormányszóvivő ezúttal a haza védelmének fontosságát hangsúlyozta, ami kapcsán ki kell emelni, hogy nagy szükség van a bátor, fiatal hazafiakra.

...svg content...Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Amikor nincs háború, az emberek nemigazán vesznek tudomást a katonákról, noha rendkívül fontos szerepet töltenek be, bármikor készen kell állniuk. Ez sok gyakorlatot jelent a háttérben, hogy éberek maradjanak és közben fejlesszék magukat.

Most, hogy több mint fél éve háború dúl Európa területén Ukrajnában, az országok elkezdték megerősíteni a hadseregüket. A magyar hadsereg is jelentős fejlesztéseken esik át, ami nyilván komoly forrásokat igényel, de ez szükséges. Soron kívül Pataky Attila Orbán Viktorról: „Valami csodából van faragva, nagyon nagy hazafi”

Legalább ennyire fontos, hogy meglegyen az utánpótlás, a jövő katonái, akik készek a haza védelmében szolgálatba állni. Furcsa idők a mostaniak, sok minden kiszámíthatatlan, de a katonai pálya is lehet olyan izgalmas, fontos és szép, mint bármi más.

„Az országnak szüksége van olyan önkéntesekre, akik hazájuk iránt elkötelezettek és minden erejükkel Magyarország megvédéséért dolgoznak. A mai nap folyamán csaknem négyszázan kezdték meg kiképzésüket az önkéntes katonai szolgálat keretén belül.” – írta Szentkirályi a posztjában.

„A Magyar Honvédség azoknak a fiataloknak segít, akik kénytelenek szüneteltetni a tanulmányaikat és stabil kereseti lehetőség mellett a mindennapi életben hasznosítható tudást és katonai ismereteket szeretnének elsajátítani.”

„A felkészülés két hónap alapkiképzésből és négy hónap szakkiképzésből áll. A jelentkezők a szolgálat során olyan speciális képzéseken vehetnek részt, mint az ejtőernyős, a búvár vagy a különleges lövész felkészítés, valamint megismerkedhetnek a honvédségi harcjárművek és a gépjárművek kezelésével is. A tavaly szolgálatot teljesítők közül közel ötszázan választották végül a katonai pályát.”

Menczer Tamás: „Kit érdekel most Magyar Péter”

Menczer Tamás szerint jelenleg őt biztosan nem érdekli Magyar Péter, mert csak a Békemenetre koncentrált.

Bayer Zsolt szerint Magyar Péter egy nárcisztikus pszichopata

Szerinte az ellenzéki választók frusztráltak, türelmetlenek és idegesek, ugyanis 2006 óta egyetlenegy választáson sem sikerült győzedelmeskedniük, ennek pedig az az egyik következménye, hogy mindenkiben a megváltót látják.