Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,74 Ft
Euró
389,38 Ft
Font
455,14 Ft
Bitcoin
59,183 $

Újabb gyógyfürdő zárt be az elszálló rezsiárak miatt

A terápiákat sem tudják folytatni.

Fotó: Unsplash/alan caishan
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő szeptember elsejével bezárta kapuit, jelentette be Harasztia Attila polgármester. Az elmúlt időszakban többször is írtak ki pályázatot a fürdő üzemeltetésére és értékesítésre.

Ezek azonban eddig nem jártak eredménnyel, így a bezárás mellett kellett dönteni, ugyanis a falu nem képes fenntartani a létesítményt annak bevételeiből. Egy üzemeltetési pályázat ugyanakkor jelenleg is elbírálás alatt van. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

„A megnövekedett energiaköltségeket az önkormányzat most sem tudja finanszírozni, az üzemeltetés nem rentábilis, ezért a szüneteltetés mellett döntöttek az értékesítés idejére” – mondta a település első embere.

„Az augusztusban megjelent nyilvános felhívás értelmében az önkormányzat részben, vagy egészben értékesítené a fürdőt” – tette hozzá Harasztia. Nem csupán a fürdők, de a szállodák is hasonlóan nehéz helyzetbe kerültek – emlékeztetett a napi.hu.

Az energiaköltségek korábban a városi hoteleknél a bevételek 4-5, a gyógy- és wellness szállodáknál pedig 12-13%-át tették ki, ez mostanra 13-14%-ra, illetve 18-19%-ra emelkedett, ami jelentős terhet ró a vendéglátásra.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony már kukákat szereltet le Budapesten

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje nem elégedett Budapest köztisztaságával, amiért Karácsony Gergelyt teszi felelőssé.