Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,46 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
454,79 Ft
Bitcoin
65,208 $

Az EU további 500 millió eurós támogatásról állapodott meg Ukrajnával

Megszületett a megállapodás, melynek keretében az Európai Unió további 500 millió eurót biztosít a háború sújtotta Ukrajna számára.

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelõs alelnökével, Maros Sefcovic-csal tartandó megbeszélése elõtt Brüsszelben 2022. szeptember 5-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian beszámolója szerint az EU és Ukrajna hétfőn aláírták azt a megállapodást, melynek keretében a blokk további 500 millió eurós támogatást fog folyósítani az országnak, a támogatás elsődleges célja pedig a lakhatás, az oktatás, valamint a mezőgazdaság támogatása.

Az Európai Bizottság magas rangú tisztviselői hétfőn találkoztak az ukrán miniszterelnökkel, Denisz Smihallal Brüsszelben, majd egy tárgyalást követően aláírták a támogatás jövőbeni folyósításáról szóló dokumentumot. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

A legutóbb bejelentett támogatási csomag mellett az EU lehetőséget biztosít Ukrajna számára, hogy a csúcstechnológiai képzés és ipar fejlesztését célzó, uniós digitális gazdasági alaphoz is benyújtson pályázatot további támogatások folyósítására.

A hétfői, brüsszeli találkozó volt az első a felek között azóta, hogy Ukrajna hivatalosan is megkapta az EU-tól a tagjelölti státuszt – a találkozót pedig Josep Borrell, az EU külpolitikai vezetője, valamint Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosa vezette.

Videón, ahogy pár fiatal két kukányi szemetet önt az óceánba Florida partjainál

A két fiatal végül jelentkezett a rendőrségen, miután a mutatványról készült videó szinte mindenkihez eljutott az interneten.