Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,96 Ft
Euró
385,41 Ft
Font
450,65 Ft
Bitcoin
67,012 $

Orosz és ukrán katonákat ölelkezve ábrázoló falfestmény került a kritikák kereszttüzébe Ausztráliában (fotó)

A művész már jelezte is, hogy kénytelen lesz eltávolítani a falfestményt a gyűlöletcunami után.

...svg content...Fotó: Unsplash/ Yura Khomitskyi A kép illusztráció.
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Peter Seaton művész az ausztráliai Melbourne-ben készített egy gigantikus falfestményt, mely egy ölelkező ukrán és orosz katonát ábrázol, ám a fogadtatás nem volt túl pozitív, és szinte azonnal gyűlöletcunami indul útjára az alkotás miatt.

A művész megosztotta, hogy a háromemeletes falfestményt nem egy megosztó alkotásnak, hanem a béke üzenetének szánta, ennek ellenére az ukránok rendkívüli módon felháborodtak a falfestmény láttán, ezért ígéretet tett arra, hogy hétfőn átfesti. Soron kívül Elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök és a Hamász vezetői ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze

Ukrajna ausztráliai nagykövete, Vaszil Mjrosznyicsenko például kijelentette, hogy meglátása szerint az alkotás „teljesen sértő minden ukrán számára”, majd felszólította a művészt, hogy azonnal távolítsa el azt.

Stefan Romaniw, az Ukrán Szervezetek Ausztrál Szövetségének képviselője azonban ennél is továbbment, s amikor nemtetszését fejezte ki a mű kapcsán, úgy fogalmazott, hogy a falfestmény egy áldozatot ölelő erőszaktevőt ábrázol.