Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Természetes járványkitörésnek álcázható kórokozókra irányulhat a Pentagon ukrajnai kutatása

A tisztviselő szerint a kutatók egy teljesen más terület iránt is érdeklődést mutattak, amely nem áll összefüggésben az ukrán közegészségügy gondjaival.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Igor Kirillov altábornagy, az orosz fegyveres erők sugárzás-, vegyi és biológiai védelmi erőinek vezetője szombaton azt állította, miszerint az USA biológiai kutatásai Ukrajnában nem az ország egészségügyi rendszerének égető problémáira fókuszálnak, hanem egy sokkal alattomosabb dolog áll a háttérben.

A társadalmilag legjelentősebb problémák közül a kanyarót, a rubeolát, a tuberkolózist, valamint az AIDS-t emelte ki, hozzátéve, hogy az amerikai kutatók egy teljesen más terület, a kolera, a tularémia, a pestis, a krími-kongói vérzéses láz, valamint a hantavírusok iránt is érdeklődést mutattak. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Elmondása szerint ez azt jelenti, hogy a Pentagon által végzett kutatás olyan kórokozók tanulmányozására irányul, amelyek felhasználása természetes járványkitörésnek álcázható, mivel Ukrajnában és Oroszországban is vannak ilyen gócpontok – írta a TASS.

Az MTI szerint az altábornagy korábban arra is felhívta a figyelmet, miszerint egyes amerikai szakértők rendszeresen elbagatellizálják a zaporizzsjai atomerőműben esetlegesen bekövetkező szerencsétlenség következményeit, azt állítva, hogy azok nem fognak kiterjedni a környező európai államokra.

Kifejtette, mindezek az ukrán fegyveres erők július 18. óta tartó támadásai miatt következhetnek be, ugyanis az eddigi csapások során több rakétavetővel, tüzérséggel és drónokkal lőtték az állomást, míg Ukrajna továbbra is Oroszországot vádolja a történtekért.