Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,75 Ft
Euró
388,72 Ft
Font
454,08 Ft
Bitcoin
59,312 $

Felhasználói adatok szivárogtak ki a Samsungot ért hackertámadás során

A vállalat tájékoztatása szerint többféle ügyféladat is illetéktelenek kezébe kerülhetett.

Fotó: Unsplash/Jake Walker
Külföld

Szabó Kata

Szerkesztő

A Samsung megerősítette, hogy a vállalat ellen júliusban történt hackertámadás során több felhasználói adat is nyilvánosságra került az Egyesült Államokban, számolt be a történésekről a Techcrunch.

Állítólag hitelkártyaadatok vagy társadalombiztosítási számok nem szivárogtak ki, ám az amerikai ügyfelekre vonatkozó nevek, születési dátumok, termékregisztrációk és elérhetőségi adatok nyilvánosságra kerültek. Soron kívül Nem volt valós az érdi fiatal terrortámadással való fenyegetőzése, csak a nézettségért csinálta

„Annak ellenére, hogy az ügy kivizsgálása még folyamatban van, szerettük volna tájékoztatni ügyfeleinket a történésekről, mert tudjuk, hogy milyen fontos a személyes adatok védelme”, nyilatkozta Chris Langlois, a Samsung szóvivője.

A vállalat közlése szerint a demográfiai adatok is érintettek, ám itt nem teljesen világos, hogy pontosan milyen típusú adatokról van szó. A szóvivő szerint általánosságban elmondható, hogy olyan vásárlói információk szivárogtak ki, amelyeket marketing és reklám célokra használnak.

A Samsung most független szakértőkkel és a rendőrséggel együtt vizsgálja az esetet.