Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,80 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
63,982 $

11 napig hánykolódott fagyasztóba zárva egy férfi az Atlanti-óceánon

Kálváriája itt még nem ért véget, ugyanis 11 napnyi fagyasztóban töltött lét után 16 napra egy börtönbe is bezárták.

Fotó: Unsplash/Jenna Bash
Dél-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

A brazil média beszámolói szerint egy 44 éves brazil férfi júliusban halászni indult, ám miután hajója elsüllyedt, a fagyasztóba ugrott, majd egy közelében járó halászhajó mentette ki (Metro), miután 11 napig sodródott az Atlanti-óceánon. Ezt követően újabb megpróbáltatás várt rá, ugyanis miután ellátták, a férfit engedély nélkül halászat miatt letartóztatták, és 16 napra börtönbe zárták, mielőtt hazaengedték volna.

A jelentések szerint Romualdo Macedo Rodriguez július végén hagyta el a brazíliai Oiapoque-i kikötőt egy körülbelül 7 méter hosszú fából készült hajóval, és egy Guyana partjainál lévő kis szigetre ment. Soron kívül Egészségesebb lesz a kenyér, ha lefagyasztjuk fogyasztás előtt?

Úgy tervezte, hogy halászattal tölti majd az idejét, ám a hajó út közben elsüllyedt, és hogy menedéket találjon, bemászott a fagyasztóba. Ezt követően 11 napon át étlen-szomjan hánykolódott, aminek következtében 5 kilót fogyott.

„A legnagyobb probléma a szomjúság volt. Számomra ez a hűtőszekrény mondhatni a világot jelentette. Az, hogy élek, maga a csoda, ugyanis végig azt hittem, hogy megtámad majd egy cápa, mert annyi furcsa hal van itt a nyílt tengeren”, mondta Romualdo.

Romualdót 11 nappal később, az elsüllyedt hajójától 450 kilométerre találták meg súlyosan kiszáradt, dezorientált és hőgutától szenvedő állapotban.

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.