Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,61 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
453,80 Ft
Bitcoin
63,996 $

Kocsis Máté a határvadászokról: Magyarország biztonsága nem képezi alku tárgyát

A Határvadász Ezrednek fontos szerepe lesz Magyarország biztonságában védelmében. 

Fotó: Határvadászok oktatása a Rendõrségi Oktatási és Kiképzõ Központ rendõrképzõ akadémiáján a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban 2022. augusztus 30-án. MTI/Rosta Tibor
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést, amelyben felhívta mindenki figyelmét: a határvadászok nagyon fontos feladatot vállaltak. 

Mint írja, „a déli határ évek óta erős migrációs nyomás alatt áll, ami a következő időszakban sem lesz másképp”, ezért meg kell erősíteni a védelmi rendszert, ebben pedig nagy szerepe lesz a szerződéses határvadászoknak.  Soron kívül Orbán Viktor: „Váratlanul betoppanok” (videó)

Kiemelte: „Magyarország biztonsága nem képezi alku tárgyát”. 

„Magyarország biztonsága nem képezi alku tárgyát. A déli határ évek óta erős migrációs nyomás alatt áll, ami a következő időszakban sem lesz másképp, tovább kell tehát erősítenünk védelmi rendszerünket. Ebben lesz fontos szerepe a hamarosan felálló Határvadász Ezrednek, ahol kezdetben több mint kétezer, később összesen négyezer szerződéses teszi fel mindennapjait Magyarország védelmére. Fontos és nehéz feladatra vállalkoztak, elismerés illeti az elszántságukat” – olvasható Kocsis bejegyzésében

A hét közepén történt, hogy Ásotthalom közelében botokkal, baltákkal, kövekkel támadtak menekültek azokra a munkásokra, akik éppen a határzár megerősítésén dolgoztak. Először egy baltás határsértő érkezett, majd őt 15–20 fős migránscsoport követte. 

A hasonló támadások már-már rendszeressé váltak a magyar határok, az is előfordult korábban, hogy at átkelni vágyók lőfegyverrel jelentek meg, olyan is volt, hogy lövések is dördültek. 

Emiatt döntött úgy a magyar kormány, hogy megerősíti a határzárat – ezt a munkát elítéltek és fogvatartottak végzik –, valamin ezért fontos az a feladat, amelyet a határvadászok vállalnak, akik ezzel a rendőrség és a honvédség válláról is levesznek egy terhet. 

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.