Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,07 Ft
Euró
389,24 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
57,599 $

A védelmi miniszter szerint egy hónap alatt 226 HIMARS rakétát semmisítettek meg az orosz erők

Emellett 190 drónt is vesztettek az ukránok Szergej Sojgu szerint.

MTI/EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE
Európa

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Az ukrajnai háború – illetve az orosz narratíva szerint „különleges katonai művelet” legfrissebb eredményeiről számolt be Szergej Sojgu védelmi miniszter pénteken egy telefonos konferencián.

„Az elmúlt hónap során az orosz erők 174 dandár- és zászlóaljszintű parancsnoki állást találtak el, és 601 nehézfegyverzetű és tüzérségi rendszert semmisítettek meg, amelyek főként nyugati gyártmányúak voltak.” Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

„Csapataink összesen 19 repülőgépet, 6 helikoptert és 188 pilóta nélküli légi járművet lőttek le, valamint 226 HIMARS rakétát semmisítettek meg” – idézte szavait az orosz TASZSZ hírügynökség.

Sojgu aláhúzta, hogy a külföldi zsoldosok száma csökkenőben van az ukránoknál, a védelmi miniszter szerint eddig csaknem 3000 külföldi fegyveressel végeztek a háború kezdete óta. „Folytatjuk Donbász felszabadítását és azoknak a feltételeknek a megteremtését, melyek garantálják az Orosz Föderáció biztonságát” – zárta sorait Sojgu.

Szoboszlai Dominik bemutatta a Liverpool új hazai mezét, nagyon trendi lett (videó)

Szoboszlai Dominik is magára húzhatta a Liverpool legújabb hazai mezét, ami az elmúlt évek egyik leglátványosabb tervezése.