Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

A KDNP idén is tanszercsomagokat osztott szét a rászorulók között

Az évek óta tartó hagyományt idén is folytatták.

...svg content...Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Idén is tanszercsomagokkal segíti a tanévkezdést a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), a felajánlásokat pénteken adták át az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli központjában.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője kiemelte: az együttműködés több évre nyúlik vissza az Ökumenikus Segélyszervezettel, egy olyan hagyomány, amit szeretnének idén is folytatni. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Különösen fontosnak tartotta, hogy minél több családnak nyújtsanak segítséget, akiknek nehézséget okoz a gyerekek iskoláztatása.

Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke utalva a segélyszervezet akciójára, miszerint Töltsük meg együtt 2000 rászoruló gyermek iskolatáskáját!, kiemelte: nem lehet kétezres számban maximálni azok számát, akik rászorulnak a felajánlásokra. A rászorulóknak bármikor jól jön a segítség – mutatott rá.

Rétfalvi Dorottya, az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjának vezetője köszönetet mondott a felajánlásért, és egyúttal az esélyegyenlőségen alapuló iskolakezdés fontosságát hangsúlyozta.

Sikerült az előzetesen tervezett kétezer tanszercsomagot összeállítani, de újabb és újabb megkeresések érkeznek hozzájuk. Nemcsak tanévkezdéskor érkeznek kérések, hanem folyamatosan év közben is – tette hozzá. Most közel száz család iskolakezdését könnyítik meg az KDNP által átadott tanszercsomagok, amelyek iskolatáskát, tanszereket, füzeteket, íróeszközöket tartalmaznak.

(MTI)

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.