Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,02 Ft
Euró
396,64 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
65,724 $

Felszínre hozták tragikus miskolci pinceomlás harmadik áldozatát is

A mentést végzők számára is rendkívüli veszélyekkel járt a művelet.

...svg content...Miskolc, 2022. augusztus 31. Tûzoltók Miskolcon a Selmeci utcában, ahol felújítási munkálatok végzése közben ráomlott egy pince három munkásra 2022. augusztus 31-én. A pince mennyezete beszakadt és maga alá temette a munkásokat. Az életjelet nem adó férfiak mentéséhez az omlásveszély miatt speciális intézkedésekre van szükség, ezeket most szervezik. MTI/Vajda János
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

Miskolcon történt pinceomlás mindhárom áldozatának holttestét kiemelték a tűzoltók a törmelék alól, így befejeződött a mentés – közölte a honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtökön este.

„A mentésben résztvevő erők folyamatos omlásveszély mellett, rendkívüli esemény és baleset nélkül végezték a munkájukat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával” – tartalmazza a közlemény. Soron kívül Menczer Tamás Magyar Péternek üzent: „Vége van, Peti!”

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon arról tájékoztatott, hogy munkálatok végzése közben ráomlott egy pince három munkásra szerda reggel Miskolcon és a férfiak nem adnak életjelet magukról. A férfiak felújítási munkálatokat végeztek a pincében, amikor a mennyezet beszakadt és maga alá temette őket.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben – közölték. A baleset Miskolc miskolctapolcai, családi házas, üdülőiről ismert negyedében, a Selmeci utcában történt.

MTI

Megmenekülhet a lepusztult óriásteleszkóp, ami egy James Bond filmben is szerepelt

Dollármilliókból próbálják meg fenntartani, ami így sem lesz könnyű feladat.