Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

A lakosok kimenekítését rendelték el a Kaliforniában tomboló erdőtűz miatt

Egyesek szerint a térségben jelentkező intenzív, hosszantartó hőhullámok felelősek a történtekért.

...svg content...Fotó: Helikopterről ledobott tűzgátló anyaggal próbálják megfékezni a lángokat a kaliforniai Castaic közelében 2022. augusztus 31-én. MTI/AP/Ringo H.W. Chiu
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szerdán, a Los Angeles megye északi részén tomboló erdőtűz néhány óra alatt több mint 4600 hektárt emésztett fel, így a lángok gyors terjedése, valamint a veszélyesen magas hőmérséklet miatt létfontosságúvá vált a helybeliek evakuálása.

A Vöröskereszt két menedékhelyet nyitott meg a lakosok elhelyezésére, s bár a tűz oka egyelőre nem ismert, egyesek szerint a térségben jelentkező intenzív, hosszantartó hőhullámok felelősek érte – számolt be a CNN. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A Los Angeles-i tűzoltóság szerint a helyszínen tevékenykedő szakemberek közül hét tűzoltó sebesült meg, öt főt pedig kórházba kellett szállítani a hő okozta sérüléseik miatt, az állapotukról azonban egyelőre nincs hír.

A környékbeli utak egy részét lezárták, valamint a kaliforniai lakosságot is felszólították, hogy a csúcsidőszakban a lehető legjobban csökkentsék az áramfogyasztást, ezzel elkerülve az elektromos hálózat leterhelését, amely akár tüzet is okozhat.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.