Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,75 Ft
Euró
397,14 Ft
Font
477,24 Ft
Bitcoin
63,828 $

Felhős napok jönnek, mérsékelt meleggel

Túl sok csapadékra ugyanakkor nem számíthatunk.

...svg content...Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Várható időjárás csütörtök éjfélig: Nyugat felől erősen megnövekszik előbb a fátyolfelhőzet, majd egyre vastagabb felhők is érkeznek, legkésőbb a Tiszántúlra.

Délután a délnyugati megyékben fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar, majd estétől nyugat felől a Dunántúlon már egyre többfelé elered az eső, zápor. A csapadéktevékenység éjszaka áttevődhet a Duna-Tisza közére is, de ott már kevesebb helyen eshet, ettől keletebbre, északkeletebbre egyre kisebb a csapadék esélye. Soron kívül Videón Gyurcsány Ferenc ordibálása a parlamentből

Csütürtökön a legtöbb helyen felhősen indul a nap, majd nagyobb eséllyel az északi megyékben szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet nagyobb területen, ott akár többórás szűrt napsütés is lehet. Napközben nagyobb eséllyel hazánk délnyugati, déli harmadában számíthatunk időszakosan esőre, záporra. A legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon várható. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, holnap a Bodrogközben, Zemplénben meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 22 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban felhős, csapadékos dél-dunántúli tájakon akár 20 fok alatt is maradhat.

Időjárási helyzet Európában: A Baltikum térségében továbbra is többfelé esik az eső egy ott örvénylő ciklonnak köszönhetően, keletebbi részein helyenként az 50 mm-t is meghaladja a lehullott csapadék mennyisége. A ciklon hátoldalán egyre délebbre hatol a sarkvidéki eredetű légtömeg.

A Brit-szigetek térségében ugyanakkor egy anticiklon helyezkedik el, területén a leszálló légáramlatoknak köszönhetően napos, száraz idő a meghatározó.

Az Alpokban peremhullámok fűződnek le, amelyek kelet felé mozognak, záporokat, zivatarokat okozva. A Kárpát-medencébe is megérkeznek az említett peremhullámok, így elsősorban hazánk nyugati, délnyugati részein számíthatunk a következő 36 órában esőre, záporra.

MTI

Megkezdődött Marine Le Pen és párttársainak pere a párizsi büntetőbíróságon

Feltételezett fiktív uniós állások, valamint európai parlamenti juttatások törvénytelen felhasználása miatt állnak bíróság elé az érintettek.