Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,30 Ft
Euró
396,92 Ft
Font
475,70 Ft
Bitcoin
63,959 $

MSZP: „Felháborító, hogy a Fidesz-kormány már egy pohár tejet is sajnál a gyerekektől!”

Az MSZP arról beszél, hogy az idei tanévben tanévben már veszélybe is került az iskolatejprogram.

...svg content...Fotó: Tejet isznak diákok az iskolatej- és iskolagyümölcs-programról tartott sajtótájékoztatón a X. kerületi Éltes Mátyás Általános Iskola és Kollégiumban 2018. szeptember 7-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Az MSZP szerint veszélybe került az idei tanévben az iskolatejprogram, mert az államkincstár nem hosszabbította meg az erre vonatkozó szerződéseket. Az MSZP az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: egy nappal a tanévkezdés előtt kiderült, hogy állam a jelek szerint nem hajlandó finanszírozni az iskolatejprogramot, a beszállítók szerint ugyanis nyáron az államkincstár nem hosszabbította meg az erre vonatkozó szerződéseket.

Úgy fogalmaztak: „Felháborító, hogy a Fidesz-kormány már egy pohár tejet is sajnál a gyerekektől!” Az ellenzéki párt „vérlázítónak” tartja, hogy a Fidesz-kormány a „gyerekek egészségén spórol”, miközben az iskolatejprogram jelentős részét az Európai Unió fizeti.

Az MSZP a közleményben azt firtatja: valóban van-e pénz iskolatejre, vagy „Orbánék ismét hazudtak”, ha pedig van pénz, akkor miért döntött az államkincstár úgy, hogy nem hosszabbítja meg a szerződéseket.

A Fidesz-kormánynak nem a gyermekek egészségén kellene spórolnia, hanem saját magán – hangsúlyozták.

(MTI)

Megkezdődött Marine Le Pen és párttársainak pere a párizsi büntetőbíróságon

Feltételezett fiktív uniós állások, valamint európai parlamenti juttatások törvénytelen felhasználása miatt állnak bíróság elé az érintettek.