Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
455,20 Ft
Bitcoin
65,225 $

Októbertől igényelhetik a rezsitámogatást a budapestiek, de még át kell mennie az előterjesztésnek

A Fővárosi Közgyűlés szerdán dönt – közölte Karácsony Gergely.

Budapest, 2022. június 8. Karácsony Gergely fõpolgármester a Fõvárosi Közgyûlés rendkívüli ülésén a Városháza dísztermében 2022. június 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely egy más témában tartott sajtótájékoztató után kapott kérdéseket a bevezetni tervezett fővárosi rezsitámogatási rendszerről, és ezekre válaszolva úgy fogalmazott: „nem az a kérdés, miből tudjuk kifizetni, hanem (…) hogy a főváros teljesítse azt a választási ígéretemet, hogy a rászoruló nyugdíjasoknak és családoknak rezsitámogatást adunk”.

Ugyancsak kérdésre válaszolva megerősítette, az intézkedés körülbelül 150 ezer háztartást érint majd és több mint egymilliárd forintos költséget jelent. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

Karácsony Gergely azt mondta: a ciklus közepén eljutottak oda, hogy ezt a választási ígéretét meg tudják valósítani most, amikor a rezsiárak növekedése miatt nagyon sok budapesti család nehéz helyzetben van.

A sajtótájékoztatón azt jelentették be, hogy két új családi szolgáltatás indul Erzsébetvárosban: a Fecske szolgálat, valamint a Varázsdoboz Fejlesztő Központ és Játszóház.

Előbbi szolgáltatás igénybevételével a fogyatékossággal élő, sajátos nevelési igényű vagy tartósan beteg gyermeket, esetleg fiatal felnőttet nevelő erzsébetvárosi szülők közvetlenül az önkormányzattól kaphatnak segítséget.

A Varázsdoboz Fejlesztő Központ és Játszóház a megelőzés elve alapján nyújt segítséget a sajátos nevelési igényű, valamint kisebb-nagyobb problémával küzdő gyermekeknek. Ez a szolgáltatás a fővárosiaknak elérhető, nem csak a VII. kerületieknek.

Karácsony Gergely a sajtótájékoztatón azt mondta: a főváros és a kerületek partnerségének legfőbb elve az, hogy a 2019-es Budapest mindenkié című választási programot minden nap megpróbálják megvalósítani. „Ameddig talpon vagyunk nem felejtjük el, hogy mire kaptuk a felhatalmazást” – tette hozzá.

A főpolgármester a legnagyobb fogyatékosságnak, amit el tud képzelni egy városban, azt nevezte, hogy „megfeledkezünk egymásról”. Niedermüller Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Erzsébetváros polgármestere arról beszélt: egy demokratikus közösség egyik legfőbb megkülönböztető jegye, hogyan gondoskodik a rászorulókról.

Azt szeretnék, hogy a kerületben mindenki biztonságban tudhassa magát, és érezze, olyan közösség része, amely minden tagjáról gondoskodik – mondta. Az ellenzéki politikus szerint a kormány egyik legsúlyosabb mulasztása, hogy „pont azokról az emberekről nem gondoskodik, akiknek a leginkább szükségük van gondoskodásra”.

MTI

Megszólalt a martonvásári légibaleset egyik áldozatának édesanyja

Mint mondta, fiának nem temetése lesz, a tervek szerint búcsúztatón engedik el utolsó útjára.