Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,31 Ft
Euró
385,60 Ft
Font
448,61 Ft
Bitcoin
61,416 $

Nagyon néztek az utasok, amikor a repülőtéren megjelent Clark, a fehérfejű rétisas (videó)

Rendkívül izgalmas élmény lehet kiszúrni a vadonban egy fehérfejű rétisast, ám a repülőtéren várakozó utasok valószínűleg nem számítottak Clarkra.

Fotó: Unsplash/Alexas_Fotos
Epic

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy utas arról twetelt, hogy épp egy férfi mellett áll, aki egy fehérfejű rétisassal próbál átjutni az ellenőrzésen. A meglepő tweethez azonban egy videót is csatolt, melyen látszik, hogy egy férfi bal karján egy megtermett sas csapkod a szárnyaival, és figyeli az utazóközönséget.

Noha sokan meglepődtek a jelenségen, a legtöbben a férfi védelmére keltek, mondván, valószínűleg a sas is egy olyan érzelmi támogató állat, mint a terápiás kutyák, vagy macskák. Akadt azonban olyan tréfás kedvű felhasználó is, aki azon tanakodott, hogy a sas vajon az American Eagle regionális légitársasággal repül-e.

Azóta azonban kiderült, hogy a sasutas valójában üzleti úton volt: Clark, a sas ugyanis a Missouri állambeli World Bird Sanctuaryból utazott Charlotte-ba, hogy a High Point Egyetemen mutatkozzon be egy program részeként.

Az egyetem ugyanis egy tweetben osztotta meg, hogy 20 évvel ezelőtt egy speciális tenyésztési program keretében született meg Clark, akit az intézmény honlapja szerint nem lehetett szabadon engedni, mint testvéreit, így „repülő nagykövetté” avatták, Clark pedig minden különleges eseményre hivatalos az egyetemen.

A Közlekedésbiztonsági Hivatal is ejtett pár szót a különleges utasról, s közzétettek róla egy fotót, melyen Clark épp a kamerába néz, és bemutatja szárnyfesztávolságát az utazóközönségnek.

A tweetben azt írták, Clark úgy határozott, hogy az ellenőrzőponton egy picit megpihen, kinyújtóztatja szárnyait, és bevállalja a repülőutat, hozzátéve, hogy a légitársaságot természetesen előzetesen is értesítették Clark tervezett utazásáról, a biztonságiak pedig átvizsgálták a sast és emberbarátját is.

Hosszabb távon komoly negatív következményei lehetnek annak, ha sokat ül a gyerek

A gyerekkori sok ülés a szív megnagyobbodásához vezet, ami növeli a szív-és érrendszeri betegségek és az ezzel kapcsolatos halálozás kockázatát.

Elgázolt egy embert a vonat Zalaszentiván és Zalaegerszeg között

Újabb vonatgázolás történt a magyar vasútvonalon, ezúttal Zalaszentiván és Zalaegerszeg között, ahol helyszínelés zajlik.

Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Dobrev Klára nem tartja kizártnak, hogy Magyar Péter fél tőle, és nem úgy tűnik, hogy a két párt között lesz valaha együttműködés, hiába ellenzékiek.