Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,406 $

Már majdnem befejeződött a népszavazások előkészítése a megszállt területeken

A választási központok, valamint a jelöltlisták is készen állnak.

Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Ukrajna Hírszerzési Főigazgatósága folyamatosan nyomon követi a megszállt területeken zajló történéseket, legújabb jelentésük szerint pedig gyakorlatilag minden fontos folyamat befejeződött a népszavazások előkészítése kapcsán.

Vadim Szkibickij, Ukrajna Hírszerzési Főigazgatóságának képviselője az RBK-Ukrajnának adott interjújában közölte, hogy már a dátumok is adottak, a tervek szerint az egyik időpont szeptember 11. lehet, amely az összoroszországi választások napja. Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

Szkibickij hozzátette, hogy a szavazás megszervezéséért felelős orosz politikusok, kormánytisztviselők és önkéntesek folyamatosan érkeznek a megszállt Herszon, Zaporizzsja, Luhanszk és Donyeck megyék területére.

Kiemelte ugyanakkor, hogy vélhetően több régióban is zajlanak az előkészületek, azonban a harci cselekmények és az ellenállás függvénye lehet, hogy ezekben mikor hirdetnek ki népszavazást – írta az ukrán Pravda.

Arra is van esély, hogy a megszállt területeken úgynevezett népköztársaságokat hoznak létre, vagy a megszállt területeket azonnal és törvénytelenül beolvasztják Oroszországba. Szkibickij megjegyezte, hogy Ukrajna elfoglalt részeinek fokozatos politikai, gazdasági és kulturális integrációja is folyamatban van.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.