Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,06 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
457,34 Ft
Bitcoin
67,673 $

Nem kell aggódni, alapos kiképzést kapnak a határvadászok

Nincs miért aggódni, megfelelő kiképzést kapnak a határvadászok, akik hamarosan munkába állhatnak.

...svg content...Fotó: Újabb 14 nehézterepjáró ünnepélyes átadása a Rendőrségi Igazgatási Központ épülete előtt Budapesten, a Teve utcánál 2022. augusztus 25-én azon megyei rendőr-főkapitányságok részére, ahol a határvadász századok szolgálnak majd szeptembertől. MTI/Lakatos Péter
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Olyan gyakorlatias képzést kapnak a határvadászok, amely megfelelő alapot ad számukra leendő szolgálatuk ellátásához – emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója péntek este az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György elmondta, hogy az első pár száz leendő határvadász felvétele után elkezdődött az intenzív kiképzésük és a tervek szerint szeptember végén szolgálatba is állhatnak.

A kiképzésen a határőrizethez szükséges ismereteket tanulják meg, egyebek mellett a jogszabályokat, a fegyverhasználatot, a kényszerítő eszközök alkalmazását és az eljárásrendeket. Hangsúlyozta: alapos képzésben részesülnek.

Elmondta, hogy összességében egy határvadász ezred jön létre megyénként több századdal, de a tiszti kar hivatásos rendőrökből áll majd.

Felidézte, hogy korábban Bács-Kiskun és Csongrád megyei rendőrök látták el a határrendészeti feladatokat. 2015-től, az erősödő migrációs nyomás óta azonban az ország más részeiből is a déli határra vezényeltek rendőröket, emellett a Magyar Honvédség erőit is oda kellett vezényelni. Egy olyan tartós határőrizeti rendszer kiépítése a cél most, ami ezt a vezényléses rendszert megszünteti – mondta.

Beszélt arról is: zajlik a kerítés megerősítése is, hogy megakadályozzák a létrás áthatolás, ami tipikussá vált az utóbbi egy-két hónapban. Bakondi György kitért arra is, hogy más típusú nyomás alatt áll az ukrán határszakasz, ahová nagyszámban érkeznek ukrán menekültek.

(MTI)

Orbán Viktor egyik álma, hogy az űrből is láthassa a Földet

Személyesen beszélgetett az új magyar űrhajósokkal Orbán Viktor miniszterelnök, aki elárulta, egyetlen gyerekkori álma maradt, mégpedig az, hogy kívülről is láthassa a Földet.