Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,81 Ft
Euró
389,79 Ft
Font
455,57 Ft
Bitcoin
59,277 $

Szaúd-arábiai városokba indít új járatokat a Wizz Air

Európai célpontokkal kötik össze Szaúd-Arábiát.

Fotó: belladonnasola / Twenty20
Közel-Kelet

Bense Róbert

Szerkesztő

Rijád mellett Dzsiddát és Dammám városát is olyan európai célállomásokkal köti össze a Wizz Air, mint Budapest, Bukarest, Milánó, Nápoly, Róma, vagy éppen Bécs – közölte a cég egy rijádi sajtótájékoztatón.

A Wizz Air decembertől csaknem 20 útvonalon indít közvetlen járatokat Szaúd-Arábiába, Váradi József vezérigazgató pedig arról beszélt, hogy a nem konkurenciaként szeretnének jelen lenni a közel-keleti országban. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Váradi szerint nem a meglévő légitársaságok közönségét célozzák, hanem ezen felül szeretnének „hozzáadott értéket teremteni”. Úgy gondolja, hogy a verseny jót tesz a piacnak, hiszen alternatívákat teremt.

A vállalat egy ideje már kelet felé terjeszkedik, Abu-Dzabiban légitársaságot alapított, miközben a nyugat-európai piacokon, többek között Olaszországban és az Egyesült Királyságban is élénken jelen van – írja a Hindustian Times.

Szaúd-Arábia júniusban közölte, hogy a turizmus fellendítése érdekében ösztönözni fogja a légitársaságokat, hogy a világ nagyvárosaiból repüljenek az országukba. A királyság 2030-ra évi 100 millióra szeretné növelni az érkezők utasok számát.

Orosz katonák léptek be az amerikai erőknek otthont adó nigeri légibázisra

Miután a nigeri katonai vezetők nemrég úgy határoztak, kiutasítják az amerikai csapatokat az országból, oroszok foglalták el a légibázist.

Gyerekek bukkantak rá egy női holttestre Aszódon

Gyerekek találtak rá egy női holttestre Aszódon, majd elfogták a bűncselekmény gyanúsítottját, akire súlyos büntetés várhat.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony már kukákat szereltet le Budapesten

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje nem elégedett Budapest köztisztaságával, amiért Karácsony Gergelyt teszi felelőssé.