Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,611 $

Energoatom: a zaporizzsjai erőmű visszakapcsolódott az ukrán hálózatra

Az ukrán állami atomenergetikai vállalat közlése szerint az atomerőmű egyik reaktorát visszakapcsolták az ukrán hálózatra.

Fotó: MTI/EPA/Maxar Technologies
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Energoatom ukrán állami atomenergetikai vállalat pénteken bejelentette, hogy a zaporizzsjai atomerőművet visszakapcsolták az ukrán hálózatra, hozzátéve, hogy az erőmű egyik reaktorát sikerült visszakapcsolni, s jelenleg is a kapacitás bővítésén dolgoznak.

A vállalat közlése szerint péntek délután 14:02-kor a zaporizzsjai atomerőmű csütörtökön leállított blokkját visszakapcsolták az ukrán elektromos hálózatra, hivatalos közleményükben pedig köszönetet mondtak az erőmű dolgozóinak.

Az Energoatom úgy fogalmazott, a zaporizzsjai atomerőmű dolgozói „fáradhatatlanul” azon dolgoznak, hogy biztosítsák az erőmű biztonságos működését, kiemelve, hogy jelenleg ők garantálják Európa nukleáris biztonságát, és önzetlenül dolgoznak azért, hogy egész Ukrajnában legyen áram.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.