Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Korrupció gyanúja miatt indult vizsgálat a volt albán elnök ellen

Alig egy hónappal hivatali ideje lejárta után derült fény az állítólagos ügyre.

...svg content...Budapest, 2021. július 5. Ilir Meta albán köztársasági elnök, Áder János államfõ vendége a megbeszélésüket követõ közös sajtónyilatkozat-tételen a Sándor-palotában 2021. július 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Az albán korrupció és szervezett bűnözés elleni különleges ügyészség (SPAK) Halit Valteri volt parlamenti képviselő feljelentése nyomán indított vizsgálatot – számolt be róla az Intellinews.com.

A sajtó által eddig nyilvánosságra hozott információk szerint Valteri állításai között szerepelt, hogy a volt elnök a korrupció révén szerzett pénzeket lobbizásra, illetve pénzmosásra használta. A botrány azután pattant ki, hogy Ilir Meta tiltakozásokkal fenyegetőzött, amiért Albániában egyre nehezebb a megélhetés, amit épp a korrupcióval indokolt. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Metát 2017-ben nevezték ki elnöknek akkori koalíciós partnerük, a Szocialista Mozgalom az Integrációért támogatásával. Azóta viszont megromlott a szocialisták és az LSI közötti viszony, Meta pedig kormánykritikussá vált.

Idén tavasszal a parlament – ahol a szocialisták többségben vannak – a volt védelmi főnököt, Bajram Begajt választotta meg Meta utódjának az elnöki posztra.

Nem ez az első alkalom, hogy Metát korrupciós ügyekkel vádolják, 2011-ben még miniszterelnök-helyettesként mondott le pozíciójáról, akkor a mentelmi jogát is megvonták az albán politikusnak.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.