Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Szigorítják a vízhasználatot, már a zöldterületet sem öntözhetik Portugáliában

De felfüggesztik az utcák takarítását és a közparkok locsolását is.

Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Példátlan aszály sújtja Portugáliát, melynek kormánya 43 önkormányzatnak javasolta, hogy ideiglenesen emelje meg a vízdíjakat a legnagyobb fogyasztók számára, illetve vezessenek be vízkorlátozási intézkedéseket.

A portugál meteorológiai intézet (IPMA) tájékoztatása szerint az elmúlt hónapok sorozatos hőhullámai és a kevés csapadék miatt az ország teljes szárazföldi részén súlyos vagy extrém aszály uralkodik – írta a Reuters. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Duarte Cordeiro környezetvédelmi miniszter szerdán késő este közölte, hogy Portugália 61 tározója közül 10 van kritikus helyzetben, a tárolt vízmennyiség a kapacitásuk 20%-a alatt van. Ezek mintegy 40 települést látnak el az ország északi és középső részén.

Cordeiro elmondta, hogy a legsúlyosabban érintett településeken a kormány azt javasolta, hogy emeljék meg a víz árat azon családok és vállalatok számára, amelyek havonta több mint 15 köbméter vizet fogyasztanak. Az országos átlagfogyasztás ugyanakkor 10 köbméter körül van.

Emellett kijelentette, hogy ideiglenesen fel kell függeszteni a víz nem létfontosságú felhasználását, ezek közé tartozik az utcák takarítása, a zöldterületek öntözése, vagy éppen a díszkutak és úszómedencék üzemeltetése.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.