Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,814 $

Lehúzza a rolót a fűtésszezonra egy somogyi szálloda

A szektor több résztvevője is hasonló döntést fontolgat, képtelenek kigazdálkodni ugyanis a megnövekedett rezsiköltségeket.

Fotó: Pixabay
Belföld

Czinder Tímea

Szerkesztő

Az egekbe szökő energiaárak miatt bezárási hullámra számít a szakmai szövetség, amely Somogyban már kezdetét is vette, öt hónapra bezárja ugyanis kapuit a nagyatádi Hotel Solar.

A hotel vezetője, Nagyné Huszár Andrea a Sonline megkeresésére elmondta, miután a gáz ára a háromszorosára növekedett, a fűtési szezonban havi hatmillió forintot kellene fizetniük, ekkora összeget azonban nem tudnak kigazdálkodni. Soron kívül Látványos meteort fotóztak a salgói vár felett (fotók)

„Azért, hogy jövőre nyitva lehessünk, ahhoz most be kell zárnunk. November elsejével húzzuk le a rolót és egészen jövő áprilisig ki sem nyitunk. Csak a kávézó és az iroda üzemel tovább, azért is, hogy a jövő évi foglalásokat fel tudjuk venni”

– tette hozzá Nagyné Huszár Andrea.

Hozzátette, a 15 alkalmazottal már két hónappal ezelőtt közölték a döntést, így mindenkinek volt ideje másik állást találni, de a hotel is segített elhelyezkedni; találtak egy magyar tulajdonú osztrák hotelt, ami a síszezonra átvenné az alkalmazottakat, áprilisban azonban mindenki visszatérhetne korábbi munkahelyére.

A hotel vezetője azt is elmondta, bár a Hotel Solar 2007 óta üzemel, csak a koronavírus-járvány idején kellett ilyen hosszú időre bezárniuk.

A Szállodaszövetség szerint Somogyban több szálláshely is hasonló lépéseket fontolgat, a szektor résztvevői ugyanis kétségbeesettek, és a bezárást látják a legjobb lehetőségnek.

Felmérés: ez aggasztja most a legjobban az 50 év feletti korosztályt

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az elmúlt 5 évben jelentősen nőtt azok aránya, akik bizonytalanok háztartásuk anyagi jövedelme miatt.

Videón Haaland mesternégyese a Manchester City meccséről

Haaland nagy napon van túl, ugyanis mesternégyest szerzett a Manchester City legutóbb mérkőzésén, amivel válaszoltak az Arsenal üzenetére.