Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,295 $

Kuleba szerint csupán két uniós ország nem szállít fegyvert Ukrajnának

Az igazi probléma azonban szerinte nem azzal van, ha egy ország ellenzi a szállítást, hanem azzal, ha egyetért vele, a gyakorlatban azonban a viták lassítják a segély érkezését.

...svg content...Fotó: Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter sajtóértekezleten beszél az Ukrajna megsegítésére júliusban összehívott luganói konferenciáról az 51. Világgazdasági Fórum egyik rendezvényén a svájci Davosban 2022. május 24-én. MTI/EPA-KEYSTONE/Laurent Gillieron
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Ahogyan a Pravda az RBK-Ukrajnára hivatkozva beszámolt róla, Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a hétfői országosan bemutatott 24/7 híradóban arról beszélt, csupán két olyan európai uniós ország akad, amelyik nem hajlandó fegyverrel segíteni Ukrajnának a jelenlegi teljes körű orosz invázió közepette.

„Magyarország és Ausztria, mint semleges országok kivételével az Ukrajnának történő fegyverszállítás egyetlen európai ország részéről sem tabu, bár korábban az volt. Ezért nem az a gond, hogy ők ellenzik (a fegyverszállítást), hanem az, amikor támogatják, gyakorlati szinten azonban sok különböző dolog, érv és vita jelenik meg” Soron kívül Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

– mondta a miniszter.

Kuleba hozzátette, hogy a nyugati parterek megbeszélései arról, hogy mikor és milyen fegyvereket szállítsanak Ukrajnának, napi veszteségekkel járnak a fronton.

Magyar Levente, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere júliusban Lvivben tett látogatást, és arról beszélt, Budapest készen áll a más országok által Ukrajnának nyújtott segélyt a területén keresztül továbbítani, beleértve a katonai támogatásokat is.

Korábban Joseph Borrell, az EU kül- és belbiztonsági főképviselője missziót jelentett be az ukrán hadsereg kiképzésére egy Ukrajnával szomszédos országban.

Távoli fekete lyuk környékén bizonyították Einstein évszázados gravitációs elméletét

Alapjaiban forradalmasíthatja a fekete lyukak tanulmányozását a felfedezés.

Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A nyári szünet előtt még egy hosszú hétvége kedvez az utazókedvűeknek: a pünkösdi hosszú hétvége közel annyira népszerű, mint a húsvét volt.