Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,986 $

Este még lecsaphatnak a zivatarok, holnap viszont már napsütésre is számíthatunk

A 30 fok körüli maximumok is visszatérnek még.

...svg content...Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig: Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, kisebb szakadozások keleten, északkeleten lehetnek. A Dunától nyugatra leginkább eső, zápor, keletre már záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

A kora esti óráktól délkelet felől az Alföldön átmenetileg csökken a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult marad az ég. Eső, zápor elsősorban északon és nyugaton fordulhat elő, majd hajnalra csökken a csapadékhajlam.      Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Kedden az ország keleti felén több-kevesebb szűrt napsütés várható, a Dunántúlon közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, ott csak rövid időre süthet ki a nap. Az ország jó részén száraz idő várható, a Dunántúlon is megszűnik a csapadék, de délután az északkeleti, keleti megyékben van esély záporra, zivatarra.

A Dunántúlon illetve zivatarok környezetében lehetnek erős vagy viharos lökések, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunántúlon 20 és 26, a Dunától keletre 27 és 31 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában: Az európai kontinens időjárását ciklonok teszik változatossá. A skandináv területektől egészen a Kárpát-medencéig egy hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer húzódik. A front mentén szeles, csapadékos időjárás a jellemző, Közép-Európában több helyen 25 mm-t, a magasabban fekvő területeken 50 mm-t meghaladó csapadékösszegeket mértek, sőt

Lengyelországban 109 mm-es napi csapadékösszeget is regisztráltak. A mediterrán térségben is alacsonynyomás a meghatározó, a csúcsértékek ott általában 30 és 33 fok között alakulnak. A Kárpát-medence térségében folytatódik a változékony időjárás, de kedden már kevesebb helyen eshet.

MTI

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.