Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,77 Ft
Euró
391,99 Ft
Font
458,28 Ft
Bitcoin
62,381 $

Fatolvajok dézsmálták meg a Sajókaza melletti erdőt, elfogták őket

Nem éppen kispályások voltak, jelentős mennyiségű fát loptak.

Fotó: police.hu
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Három férfi ellen indított nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság, akik – az eddigi információk szerint – egymástól függetlenül tulajdonítottak el csaknem 20 köbméternyi fát a Sajókaza melletti erdőből.

A bűncselekményeket az augusztus 17-ei lebukásuk előtt több alkalommal követték el, a fákat láncfűrésszel vágták ki, majd ott helyben összedarabolták és elszállították, egy részét pedig később értékesítették. Soron kívül Ezentúl az önkéntesek is csak erkölcsi bizonyítvánnyal dolgozhatnak a gyerektáborokban

A rendőrök a nyomozás során nem csupán a tolvajok kilétét fedték fel, de az ellopott fát is megtalálták, valamint a kitermeléshez használt eszközöket is lefoglalták – számolt be róla a police.hu.

A tűzifa árának jelentős emelkedésével az illegális fakitermelés várhatóan jelentősen megnövekszik majd az országban a következő hónapokban. A lebukás minden esetben rendőrségi feljelentéssel és komoly pénzbüntetéssel jár.

A fatolvajok országszerte jelentős károkat okoznak, a szakemberek szerint a leginkább veszélyeztetett erdők a szegényebb települések mellett találhatók.

Egy év alatt megduplázódott a kanyarós megbetegedések száma

Kutatók mutattak rá egy riasztó tendenciára: globálisan megfigyelhető volt, hogy egy év leforgása alatt szinte megduplázódott a kanyarós megbetegedések száma.

Lisztes Krisztián szerint a Ferencváros a legjobb csapat az NB1-ben

Lisztes Krisztián fia góllal és gólpasszal tért vissza a sérülését és a nehezebb időszakát követően, de még mindig nagyon fiatal, sokat fejlődhet a jövőben.

Ezentúl az önkéntesek is csak erkölcsi bizonyítvánnyal dolgozhatnak a gyerektáborokban

Csak erkölcsi bizonyítvánnyal lehet ezentúl gyermektáborokban dolgozni a Fidesz törvényjavaslata szerint. Ez pedig a középiskolás önkéntesekre, civilekre nézve is kötelező lesz.