Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Eloltották a napok óta pusztító tüzet Táborfalva térségében

Nem volt egyszerű dolga a tűzoltóknak, a munkában lévő egységeknek, de végül sikerrel jártak.

Fotó: A Magyar Honvédség Mi-17 helikoptere segít a tűz oltásában a Pest megyei Tatárszentgyörgy közelében 2022.augusztus 19-én. Az aljnövényzet még előző nap gyulladt ki a Táborfalva, Tatárszentgyörgy és Örkény közötti bozótos, fás területen. MTI/Lakatos Péter
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Sikerült eloltani a Táborfalva térségében napok óta pusztító tüzet – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat este az MTI-t.

Csámpai Attila felidézte, hogy Táborfalván csütörtökön kapott lángra az aljnövényzet. A tűzoltók folyamatosan dolgoztak a lángok megfékezésén, de pénteken a szél és a szárazság miatt nagy területre kiterjedt a tűz. A Tatárszentgyörgy és Örkény közötti úton a forgalmat korlátozni kellett – tette hozzá. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Összesen mintegy 2800 hektárnyi terület égett le. A természetben keletkezett kár jelentős, viszont senki sem sérült meg a katasztrófavédelem információi szerint, és lakóépületek sem károsodtak.

A tűzoltók munkáját az érkező eső is segítette. Végül szombat hajnalban sikerült megfékezni a lángokat. A tűzoltók a nap folyamán átvizsgálták a területet, beizzásokat keresve – közölte a szóvivő.

(MTI)

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.