Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,06 Ft
Euró
396,89 Ft
Font
470,16 Ft
Bitcoin
61,797 $

Vegyi anyagot szállító hajó szenvedett baleset Japán partjainál

A vegyi anyagot szállító tartályhajó egy teherhajónak ütközött neki. 

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Iráni hadsereg (illusztráció)
Ázsia
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Japán délnyugati partjainál egy japán vegyianyag-szállító tartályhajó egy teherhajónak ütközött – közölte szombaton a parti őrség.

A Ryoshinmaru nevű tartályhajó fedélzetén tartózkodó hat japán és a Belize-ben bejegyzett Xin Hai 99 nevű teherhajó 14 kínai személyzete közül senki sem sérült meg. Soron kívül Karácsony találkozott a lánnyal, aki magára tetováltatta a főpolgármester portréját

A szombat kora szombaton történt balesetet vizsgálják, miután mindkét hajó a Wakayama prefektúra partjaitól mintegy 3,5 kilométerre lévő területen horgonyzott le – közölte a kusimoto parti őrség egyik tisztviselője.

A teherhajó motorteréből némi olaj szivárgott ki, és kezdetben süllyedni kezdett, de sikerült ellenőrzés alá vonni – mondta a tisztviselő.

A tartályhajó Kobe kikötőjéből indult, hogy vegyszereket vegyen fel egy másik japán kikötőből, de a baleset idején nem volt a fedélzeten vegyi anyag – írja az ABC News

Búvárokat küldtek a helyszínre, és GPS-felvételeket kerestek a baleset okának megállapítására. A kínai legénység elmondta a parti őrségnek, hogy a tartályhajó hirtelen fordult feléjük.

A Mandiner szerint idén is klíma nélkül maradhat a 3-as metró

Az M3-as metróvonal kocsijain tapasztalható elviselhetetlen hőség évek óta visszatérő téma, ám a beruházás még a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) 2024-es üzleti tervében sem szerepel.

Hatósági ellenőrzést indított a kormányhivatal négy légitársaság ellen a késések miatt

Amennyiben az ellenőrzés során jogsértésgyanúja merül fel, a szükséges eljárásokat a kormányhivatal megindítja az érintett légitársasággal szemben.