Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,26 Ft
Euró
384,45 Ft
Font
451,28 Ft
Bitcoin
68,917 $

Augusztus 20.: Elmarad a légi parádé Budapesten, hamarosan döntést hoznak a tűzijátékról

Sajnálatos módon az időjárás várhatóan nem lesz ideális, ami a légi parádéra is hatással van.

...svg content...Fotó: A Magyar Honvédség Mi-24 harci helikoptere az augusztus 20-i légi parádé főpróbáján Budapesten, a Duna felett 2022. augusztus 15-én. MTI/Illyés Tibor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad a szombat délelőtt 9 órára tervezett légi parádé – közölte az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője pénteken az MTI-vel.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közleménye szerint a pénteki délutáni-esti programokkal kapcsolatban szükséges bármilyen lépésről a 16 órakor rendelkezésre álló meteorológiai adatok fényében születik döntés. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

A szombaton 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a szombat 12 órai ülését követően fog döntést hozni – tette hozzá. Az operatív törzs szombat reggel 7 órától folyamatosan ülésezik, figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását, és ha szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépésekről. A szombat reggel 8 órakor kezdődő állami díszünnepséget és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartják.

Az operatív törzs a szombaton napközben várható időjárás alapján arról is döntött, hogy a szombati, több mint 20 helyszínen zajló napközbeni események és rendezvények megtartását engedélyezi – azzal, hogy mind a szervezőket, mind pedig a résztvevőket arra kérik, fokozottan figyeljék az időjárással kapcsolatos fejleményeket.

„Bármilyen, a programokban bekövetkező változásról azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt” – emelte ki közleményében Kovács Zoltán, hozzátéve: mindenkit arra kérnek, hogy mielőtt útnak indulna, részletesen tájékozódjon az aktuális információkról a Szent István napi programsorozat applikációján, honlapján és a média híradásain keresztül. Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtt az MTI-vel azt közölte, zivatarok is befolyásolhatják az augusztus 20-ai ünnepi programokat, és azt kérték: aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket.

Az államalapítás ünnepéhez idén is négynapos programsorozat kapcsolódik. A részletes programkínálat és egyéb információ a folyamatosan frissülő www.szentistvannap.hu weboldalon található

(MTI)

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.