Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,923 $

Szörnyű buszbaleset, 23-an haltak meg a marokkói tragédiában

A hatóságok még vizsgálják a tragédia okát.

Fotó: Twenty20 | Illusztráció
Afrika

Bense Róbert

Szerkesztő

A Casablancától keletre történt szerencsétlenség az elmúlt évek egyik legtragikusabb balesete volt Marokkóban. A helyi hatóságok közleménye szerint a busz szerda reggel borult fel egy autópálya kanyargós részén.

A Khouribga tartományban történt balesetben 23 ember halt meg, további 36 pedig megsérült, közölte Rochdi Kaddar regionális egészségügyi igazgató az AFP hírügynökséggel – számolt be róla a The Straits Times.

A busz Casablanca és Ait Attab régiója között közlekedett, a tragédia az Atlasz-hegység lábánál fekvő Beni Mellal város közelében következett be. A sérülteket egy khouribgai kórházba szállították, a hatóságok pedig vizsgálatot indítottak a baleset ügyében.

A tragikus végkimenetelű buszbalesetek gyakoriak a környéken, a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Ügynökség szerint Marokkóban évente átlagosan 3500 halnak meg hasonló balesetekben, további 12 ezren pedig sérüléseket szenvednek.

Kiderült, melyik cukorhelyettesítő pörgeti fel leginkább az agyunkat

Pontosabban egyelőre még csak az egerek agyában látták ezeket a változásokat, de hamarosan embereknél is bizonyítást nyerhet a teória.