Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,259 $

Az időjárás még meghiúsíthatja a fővárosi tűzijátékot

Menetrendszerűen jön a hidegfront, bár az még kérdéses, hogy mennyire lesz erőteljes.

...svg content...Fotó: Twenty20
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Az viszont már most körvonalazódik, hogy a hétközepi kánikulát pénteken egy hidegfront fogja lezárni, az igazán fontos kérdések azonban a szombati napra vonatkoznak, akkor tartják ugyanis a fővárosi tűzijátékot.

A pénteki front nyugat, délnyugat felől közelíti meg Magyarországot, és várhatóan 5-8 fokos lehűlést hoz magával, valamint erős szelet és intenzív csapadékot. Fázni persze így sem fogunk a hétvégén, 30 fok körüli maximumok várhatóak – számolt be róla az rtl.hu. Soron kívül Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

Szombaton az erős, viharos szél szólhat bele az ünnepi programsorozatba, és még az sem kizárt, hogy a front késéssel érkezik meg, ezért mindenképpen érdemes lesz tájékozódni az aktuális veszélyjelzéseket illetően.

Az augusztus 20-ai tűzijáték alatti időjárás évről-évre felmerülő kérdés, a téma körüli fokozott érdeklődés pedig egészen 2006-ig nyúlik vissza, ekkor ugyanis hatalmas vihar csapott le a fővárosra, miközben óriási tömeg hömpölygött Budapesten.

A 80-100 km/órás széllökések és az özönvízszerű esőzés óriási pánikot okozott, öten vesztették életüket egy kidőlő fa, valamint egy hajónak ütköző motorcsónak miatt, egy nő pedig szívrohamot kapott menekülés közben.