Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,51 Ft
Euró
389,40 Ft
Font
453,56 Ft
Bitcoin
61,712 $

Török védelmi minisztérium: két újabb hajó hagyta el a fekete-tengeri kikötőket

A hírek szerint több ezer tonna kukoricát és napraforgómagot szállítanak Törökországba.

Fotó: A csernomorszki kikötőből indult, török zászló alatt hajózó, 12 ezer tonna ukrán kukoricával megrakott Polarnet teherhajó a törökországi Kocaeli tartománybeli Safiport Derince kikötőjébe érkezik 2022. augusztus 8-án, az Ukrajna elleni orosz háború idején. Július 22-én az orosz és az ukrán fél megállapodott az ukrán gabona exportjának biztosításáról, amelyekkel lehetővé teszik a gabonát szállító kereskedelmi hajók közlekedését a Fekete-tengeren. Moszkva és Kijev kötelezettséget vállalt, hogy nem támad ezekre a hajókra. MTI/EPA/Erdem Sahin
Közel-Kelet

Koós Alexandra

Szerkesztő

A török védelmi minisztérium jelentése alapján szombaton két újabb hajó hagyta el Ukrajna fekete-tengeri kikötőit, így az ENSZ által közvetített megállapodás értelmében összesen 16 teherszállító indult el az országból.

A barbadosi zászló alatt közlekedő Fulmar S az ukrajnai Csernomorszk kikötőjéből hajózott el, a fedélzetén 10 ezer tonna kukoricával, célállomása pedig a törökországi Iskenderun tartománya – számolt be a The Guardian. Soron kívül Lehúzta a vécén újszülött gyermekét egy 15 éves lány, vádat emeltek ellene

A Reuters szerint a Marshall-szigetek lobogója alatt közlekedő Thoe ugyanitt kelt útra, hogy Tekirdag városába jusson, rakterében 3000 tonna napraforgómaggal, egy másik hajó pedig szombaton indul Törökországból Ukrajnába, hogy gabonát vásároljon.

A július 22-én Isztambulban aláírt megállapodás értelmében lehetővé tették a kereskedelmi hajók közlekedését a Fekete-tengeren, amelyeket az ukránok navigálnak keresztül az elaknásított vizeken, az oroszok pedig ígéretet tettek, hogy nem indítanak támadást a teherszállítók ellen.

Katasztrófahelyzetet hirdettek Texasban, életveszélyes áradásokra figyelmeztetnek

A viharos időjárás súlyos áradásokkal fenyeget Texasban.

Elgázolt egy embert a vonat Érdnél, késő estig helyszínelhetnek

Újabb és újabb vonatgázolásokat jelentenek be, most épp Érdnél történt baleset, ami miatt várhatóan késő estig csak vágányon fognak haladni a vonatok az érintett szakaszon.