Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,16 Ft
Euró
400,83 Ft
Font
476,34 Ft
Bitcoin
60,896 $

Négy nap alatt egymillióval nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a világon

Az egész világon már több mint 16 millióan kapták el a COVID-19 kórokozóját, az esetek fele pedig az amerikai és karibi régiókból származik – számolt be róla a francia AFP hírügynökség.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az egész világon már több mint 16 millióan kapták el a COVID-19 kórokozóját, az esetek fele pedig az amerikai és karibi régiókból származik – számolt be róla a francia AFP hírügynökség.

Továbbra is az Egyesült Államok vezeti a nem túl előkelő világranglistát 4,3 millió regisztrált koronavírus-beteggel és 149 ezer áldozattal. New Yorkot nemcsak Kalifornia, hanem tegnap Florida is beelőzte, ahol egyetlen nap leforgása alatt 9 300-zal 423 ezerre nőtt a COVID-19 páciensek száma. Kalifornia vezeti az államok rangsorát 448 ezer fertőzöttel, New York csak a harmadik helyen áll 416 ezer beteggel. Soron kívül Izrael likvidálta a Hamász gázai kormányának vezetőjét

Mindeközben Ausztráliában az egyik leghalálosabb napon vannak túl a pandémia kitörése óta, ugyanis 24 óra leforgása alatt 10 elhunytat azonosítottak.

Latin-Amerikában és a Karib-térségben szintén heves intenzitással terjed a koronavírus. A régió országaiban eddig összesen 4,3 millió COVID-19 beteget vettek nyilvántartásba, közülük 182 ezer az áldozatok száma. Európában sem jobb a helyzet, ahol már 207 ezernél is többen lelték halálukat a járványban.

Úgy tűnik, az előzetes biztató jóslatok ellenére a pandémia nyárra sem enyhült, amit mi sem bizonyíthat jobban, minthogy egyetlen hónap alatt majdnem 5 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a világon.

A WHO figyelmeztetett, nem szabad félvállról venni a helyzetet, mivel az elmúlt öt hétben sorra egymillió beteget azonosítottak, csak pénteken egy nap alatt 280 ezer emberről derült ki, hogy hordozza a kórokozót.

Belgium vezeti a százezer főre eső halottak számát, ahol ez az érték 85, őket követi Nagy-Britannia 67-tel és Spanyolország 61-gyel.

A koronavírus-betegek valós száma akár az ötszöröse is lehet a jelentésekben szereplő adatokhoz képest, mivel egyrészt mindegyik ország másként végzi a teszteléseket, másrészt rengeteg tünetmentes, vagy enyhe szimptómákat produkáló személyt egyszerűen képtelenség beazonosítani.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/bolsonaro-elmondasa-szerint-vegre-negativ-lett-a-legujabb-koronavirus-tesztje/