Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,82 Ft
Euró
394,75 Ft
Font
471,82 Ft
Bitcoin
63,579 $

Karácsony szerint már a sztratoszférában vannak az élelmiszerárak

Budapest főpolgármestere nem elégedett látottakkal, és ismét megragadta a lehetőséget arra, hogy a kormányt kritizálja.

...svg content...Fotó: Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes, Karácsony Gergely főpolgármester és Számadó Tamás főjegyző (b-j) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2022. április 27-én. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely a legújabb posztjában arról beszélt, hogy döbbent „csodálattal” figyeli, mire van ideje a kormánynak. Ennek kapcsán megjegyezte, közben nagyon magasan vannak az élelmiszerárak, és évtizedes csúcsra került az infláció.

„Döbbent „csodálattal” figyelem, mire van idejük… Évtizedes csúcson az infláció, a sztratoszférában az élelmiszerárak, milliók szoronganak a hamarosan érkező energiaszámláik miatt, sok-sok ezer családnak okoznak gondot az iskolakezdés költségei, a tanárok sztrájkra készülnek, mert már végképp elegük van, ellátási gondok a benzinkutakon, kisvállalkozók tízezreinek okoznak bizonytalanságot az adóemelések, éppen felélik a jövőt azzal, hogy tarvágásra ítélik az erdőinket, a magyaroknak járó uniós pénz pedig továbbra sem érkezik – és akkor mivel foglalkozik a kormány?” Soron kívül Orbán Viktor szerint hazánk a gazdasági semlegesség politikáját meg tudja csinálni

Azt mondja Karácsony, hogy mindenféle egyeztetés nélkül, a legelemibb tájékoztatási kötelezettséget is mellőzve terek után utcákat vesznek el a fővárostól. „Azzal, hogy éjszakai rendeletben, mindenféle egyeztetés nélkül, a legelemibb tájékoztatási kötelezettséget is mellőzve terek után most utcákat vesz el a fővárostól.” – emelte ki a Facebook oldalán.

„Ezeket aztán odaadja annak az V. kerületnek, amelynek ingatlanhasznosítási gyakorlatát úgy szokták jellemezni: a Rogán-modell…” – szúrta oda Karácsony, de ezzel nem ért véget a posztja, és a következőképpen folytatta.

„Mi lenne, ha ezt a nagy jogszabályalkotási hevületet és kreativitást a megélhetési válság kezelésére fordítanák. Azt kormányzásnak lehetne nevezni. De ezt?” – tette fel a kérdést Budapest első embere.