Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,93 Ft
Euró
386,66 Ft
Font
450,74 Ft
Bitcoin
65,407 $

Virológus: a koronavírusos esetszámok növekednek, de nem indult el új járványhullám Magyarországon

A világban történt és történő szörnyű események közepette hajlamosak vagyunk megfeledkezni az életünket két éven át megkeserítő koronavírusról, márpedig az esetszámok Magyarországon is növekednek.

...svg content...Fotó: Unsplash/Mufid Majnun
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az RTL Klub Reggeli műsorában a koronavírus-járvány témájával foglalkoztak, ugyanis a legfrissebb járványügyi adatok szerint növekvőben van a koronavírusos megbetegedések száma, s egyre többen kerülnek kórházba a fertőzés tüneteivel, de az NNK közlése szerint is emelkedőben van a koronavírus-koncentráció a szennyvizekben.

A friss járványügyi adatok okán joggal merül fel a kérdés, hogy újra kell-e maszkot hordani, mi a helyzet az oltásokkal, illetve, hogy elindult-e egy új hullám Magyarországon. Dr. Jakab Ferenc virológus professzor, a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettese első körben leszögezte, nem indult új járványhullám Magyarországon, azonban az esetszámok valóban növekedésnek indultak. Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

A szakember szerint a koronavírus is beépült a „víruspalettába”, ennek kapcsán pedig rámutatott, ezentúl a fertőzéssel számolnunk kell télen-nyáron, ám konkrét járványhullámra maximum az őszi-téli időszakban érdemes készülni, amikor egyébként is emelkedik a megbetegedések száma.

Dr. Jakab Ferenc megjegyezte, az sem meglepő, hogy most emelkedésnek indultak az esetszámok, mivel az omikron és különböző variánsai hihetetlenül gyorsan terjednek és rendkívül fertőzőképesek. A tömegrendezvények, a nyári szabadságolások és járványügyi intézkedések hiánya összességében azt eredményezi, hogy a fertőzés is könnyebben és gyorsabban terjed.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.