Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

„Elképzelhető, hogy a harmadik világháború a Balkánon tör ki”

Kifejezetten aggasztó mértékeket ölt a feszültség Szerbia és Koszovó között az elmúlt hetek során, amely háborúvá fajulhat.

...svg content...Fotó: EPA/Georgi Licovski
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Albin Kurti, Koszovó miniszterelnöke az olasz sajtónak adott interjújában jelentette ki, hogy nagyon magas a kockázata annak, ha új konfliktus tör ki Szerbiával, de egyáltalán nem tartja valószínűtlennek – idézte a B92.

„Nem mondanám, hogy nagyon magas a valószínűsége, mert vannak nálunk NATO-csapatok, de bizonyosan magas. Mi egy demokrácia vagyunk, aminek egy autokrácia a szomszédja” Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Kurti hozzátette, hogy még az Ukrajna ellen indított invázió előtt azt mondta volna, alacsony az esélye egy konfliktusnak, most viszont a helyzet nagyon is megváltozott. Példának azt hozta fel, hogy amennyiben Transznyisztriában újra háború lesz, nagy valószínűséggel Koszovóban is:

„Amennyiben lesz egy újabb fejezet, például Transznyisztriában, akkor annak a valószínűsége, hogy kitör a harmadik világháború a Nyugat-Balkánon, különösen Koszovóban, nagyon magas lesz”

Kurti utalt arra, hogy az egymás közötti rendszámvita rendezésére két hónapot ad Szerbiának, a koszovói és szerb rendőrök közötti összecsapásokra vonatkozóan pedig csak annyit mondott, hogy vizsgálják az ügyet.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.