Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,39 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,33 Ft
Bitcoin
57,435 $

Komoly hatása lehet az amerikai félidős választásokon a Trump-rajtaütésnek

Sokan úgy vélik, a felmérésben megkérdezettek közel fele, hogy Trump politikai ellenségei állnak a dolog mögött. 

Fotó: Tüntetõk tiltakoznak a hatósági intézkedés ellen Donald Trump volt amerikai elnök floridai rezidenciájának bejárata elõtt Palm Beachben 2022. augusztus 9-én. Elõzõ nap az épületegyüttesben a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói bejelentés nélküli házkutatást tartottak. MTI/EPA/Cristobal Herrera
Észak-Amerika

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az amerikaiak többsége szerint az, hogy az FBI rajtaütött Donald Trump korábbi elnök Mar-a-Lago-i otthonán, motiválja őket arra, hogy szavazzanak a félidős választásokon – derült ki a Convention of States Action/Trafalgar Group szerdán közzétett felméréséből.

„Növeli-e az FBI Trump elnök elleni rajtaütése az Ön motivációját, hogy szavazzon a 2022-es választásokon?” – kérdezte a felmérés. Soron kívül Újabb megrázó részletek láttak napvilágot a komlói motorbalesetről

A túlnyomó többség, 70,4 százalék azt mondta, hogy az FBI Trump rezidenciáján végrehajtott rajtaütése növeli a motivációját, hogy a 2022-es választásokon szavazzon, szemben 21,6 százalékkal, akik szerint nem. További 8,1 százalék bizonytalan maradt – közölte a Breitbart

A demokraták több mint fele, 55,2 százaléka mondta, hogy ez hatott a motivációjára, de a republikánusok még nagyobb része, 83,3 százaléka mondta, hogy motiválni fogja őket arra, hogy novemberben az urnák elé járuljanak. A függetlenek közül tízből hét, 71,7 százalék azt mondta, hogy ez is motiválni fogja őket arra, hogy novemberben szavazzanak.

Ezenkívül 47,9 százalék, összességében úgy véli, hogy „Trump politikai ellenségei” állnak a rajtaütés mögött, szemben 39,7 százalékkal, akik szerint a „pártatlan igazságszolgáltatás” áll mögötte. A republikánusok több mint háromnegyede, 76,7 százaléka szerint Trump politikai ellenségei intézték az akciót. 

A balliberális, demokratapárti CNN szakértői azonban úgy vélik, hogy „túl sokat foglalkozunk azzal, hogy mit jelent ez azoknak a szavazóknak, akik mindig is Trumpra szavaztak volna, (…) ez csak megerősíti azt, amit mindig is gondoltak a mély államról és az összeesküvés-elméletekről”.  

„Szerintem nagyon sok republikánus körében tette őt szimpatikussá. Az elején feltett kérdés, hogy ez segített-e az elnöknek? Szerintem igen. Szerintem azok az emberek, akik eddig esetleg a táboron kívül álltak, most, hogy ez megtörtént, talán hajlamosabbak lesznek arra, hogy torpedózzanak, teljes gőzzel előre” – idézi S.E. Cuppot a Breitbart.   

Ezt a 7 szokást követik azok, akik szinte soha nem lesznek betegek

Érdemes megfogadni a tanácsokat, hiszen így hosszú éveken át élvezhetjük az aktív és egészséges életet.

Ezzel a góllal kapott ki a PSG a Dortmund ellen a Bajnokok Ligájában (videó)

A PSG több nagy helyzetet is kihagyott, azonban összességében megérdemelt volt a Dortmund győzelme a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.