Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,62 Ft
Euró
394,12 Ft
Font
472,98 Ft
Bitcoin
64,198 $

Svájcban is sikert aratott Orbán Viktor beszéde

Christoph Blocher szerint Orbán Viktor beszéde a szabadság, függetlenség és biztonság tartópillére a világban zajló nyugtalan folyamatok közepette.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Sorra érkeznek a nemzetközi gratulációk Orbán Viktor miniszterelnöknek a dallasi CPAC rendezvényen elmondott beszéde kapcsán; legutóbb Christoph Blocher, a jobboldali Svájci Néppárt korábbi vezetője, valamint Saul A. Fox, a Fox Paine vállalat vezérigazgatója méltatta az amerikai konzervatív konferencián elhangzott előadást – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár szerdán.

Christoph Blocher úgy fogalmazott, örömmel tölti el Orbán Viktor állhatatosságot sugárzó beszéde. A szabadság, függetlenség és biztonság tartópillére a világban zajló nyugtalan folyamatok közepette – jellemezte. Soron kívül Vonatbaleset történt Soroksáron, kisiklott egy tehervonat

Saul A. Fox, aki a magyarországi zsidó közösséget támogató tevékenységéről is ismert, levelében csodálatosan felvilágosítónak és inspirálónak nevezte a CPAC résztvevőihez intézett magyar miniszterelnöki beszédet, valamint a CPAC munkaebédjén elhangzott hozzászólást. „Ön kétségtelenül azon kevés világvezetők egyike, akik sikeresen küzdenek a nemzeti önrendelkezésért és a nemzeti kulturális örökség megőrzéséért, amelyek szükségszerűen a nemzeti és végső soron az egyéni szabadság kritikus elemei” – fogalmazott az amerikai üzletember, akit Donald Trump legnagyobb támogatói között tartanak számon.

(MTI)

Szijjártó Péter tisztázta, miért mennek magyar katonák Csádba

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter egy élőkapcsolásos interjúban beszélt arról, miért mennek magyar katonák Csádba.

Szerdán leplezi le a Meta az új AI-asszisztensét, eddig ennyit tudni

A Meta Platforms a héten tervezi bejelenteni, hogy kiknek a hangján szólal meg az AI asszisztensük. A cég olyan színészekkel kötött szerződést, mint Judi Dench, Kristen Bell és John Cena.