Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,46 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
454,79 Ft
Bitcoin
65,208 $

A Demokratikus Koalíció most már mégsem támogatja a rezsi növelését

Kálmán Olga kijelentette: az ország még fel sem ocsúdott abból, hogy Orbán Viktor hazudott a választási kampányban, és a választás után rögtön megszorításokat és rezsiemelést jelentett be.

Fotó: A Gazprom orosz állami gázipari monopólium szentpétervári irodaháza 2022. július 27-én. Egy gázturbina-hajtómû nagyjavítására hivatkozva a Gazprom közölte, hogy az Oroszországot Németországgal összekötõ Északi Áramlat-1 vezetéken, az orosz gáz nyugatra irányuló szállításának fõ útvonalán maximális kapacitásának egyötödére csökkent a gázáramlás. MTI/EPA/Anatolij Malcev
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Elutasította a „dupla gázáremelést” keddi online sajtótájékoztatóján Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője, aki szerint „ebben a helyzetben nemhogy kétszer, de egyszer sem lenne szabad a kormánynak rezsit emelnie”.

Arról beszélt: a Technológiai és Ipari Minisztérium közléséből az derült, ki, hogy újabb áremelést hajt végre a kormány „a fűtési szezon felpörgésekor”, így a szeptemberben hétszeresére, 732 forintra emelt gázár októbertől 752 forint lesz. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

Az ország még fel sem ocsúdott abból, hogy Orbán Viktor hazudott a választási kampányban, és a választás után rögtön megszorításokat és rezsiemelést jelentett be, most pedig már nyakon is öntöttek minket egy újabb adag feketelevessel, a dupla gázáremeléssel – fogalmazott az ellenzéki politikus.

A most bejelentett és a korábbi rezsiemelések visszavonását sürgette Kálmán Olga, mondván, ezek az intézkedések a legsúlyosabb csapást jelentik a magyar családok számára, hiszen azok legfeljebb ötöde fér majd csak bele az „átlagfogyasztásnak hazudott” hatósági áras kvótába. Szerinte így sokakon eluralkodott már a rezsipánik.

A Fidesz 12 év alatt szétlopta az országot, hazudott a választás előtt, átverte a magyarokat, most pedig ötletszerűen, egyik napról a másikra vet ki brutális megszorító intézkedéseket – jelentette ki a DK politikusa.

(MTI)

Videón, ahogy pár fiatal két kukányi szemetet önt az óceánba Florida partjainál

A két fiatal végül jelentkezett a rendőrségen, miután a mutatványról készült videó szinte mindenkihez eljutott az interneten.

Három év börtönt is kaphatnak a kegyetlen állatkínzók

Vannak, akik szigorúbban büntetnék az állatkínzókat, de a törvény ezt nem mindig teszi lehetővé különböző enyhítő körülmények figyelembevétele okán.