Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,08 Ft
Euró
394,75 Ft
Font
474,00 Ft
Bitcoin
63,514 $

Kiderült, hány százalékon áll Magyarország gáztárolóinak töltöttségi szintje ebben a pillanatban

A Magyar Kormány megerősítette, hány százalékon állnak a gáztárolók, ami az idei fűtési szezonban kiemelten fontos szerepet fognak játszani.

...svg content...Fotó: Nyomásmérő órák a Magyar Földgáztároló Zrt. hajdúszoboszlói telephelyén 2020. január 8-án. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint 98,5 százalék a belföldi gáztárolók töltöttsége, külföldről a kereskedelmi megállapodásoknak megfelelően érkezik a földgáz Magyarországra, így a földgázellátás biztosított a téli hónapokra, a lakosság és a közfeladatok ellátásához szükséges mennyiség egyaránt rendelkezésre áll. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A magyar kormány megállás nélkül dolgozik azon, hogy az idei fűtési szezonban se legyenek gondjaink. A helyzet nem egyszerű az Oroszországra kivetett szankciók miatt, amik látható módon sokkal inkább érintik az európia embereket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kormánya továbbra is erős, a háború nem ért véget, Oroszország gazdasága pedig stabil. Ennek ellenére Brüsszel újabb szankciókat helyezett kilátásba, és közben a jelenlegieket meghosszabbították. Soron kívül Döntés született a csepeli illegális hulladék elszállításáról

A magyar gáztárolók nagyobb kapacitással bírnak, de egyelőre nincsenek teljesen feltöltve. Szijjártó Péter külügyminiszter a nap 24 órájában figyeli és keresi annak a lehetőségét, hogyan lehetne még több gázt beszerezni.

Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, lesz elegendő gázunk, de lehetséges, hogy az extra mennyiséget magasabb áron kell beszerezni. A kormány ígérete szerint, ha megszületik a megállapodás az új gázszállításról, akkor azt be fogják jelenteni.

A kormány hivatalos tájékoztatása szerint a gáztárolóink feltöltése továbbra is megfelelő ütemben halad. Jelenleg 51%-os a töltöttségi szint, ami az éves fogyasztás 31%-ának, valamint az éves lakossági fogyasztás 82%-ának felel meg.

Mit tehetünk, ha elért minket az evés utáni kajakóma?

Talán kevesen tudják, de a kajakóma bizonyos hormonok összejátékának eredménye. Szerencsére azonban van rá mód, hogy leküzdjük és produktívan folytathassuk tovább a napunkat.