Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

Igazi életmentés a nyílt utcán az Alkotás úton, rendkívül profik voltak a mentők

A mentők ismét bizonyították, hogy bármilyen helyzetben lehet rájuk számítani, ám most közel sem volt egyszerű a szituáció.

Fotó: Mentők és tűzoltók dolgoznak egy összetört busz és villamos mellett a főváros XX. kerületében, a Kossuth Lajos utca és a Jókai Mór utca kereszteződésében 2021. szeptember 11-én. MTI/Mihádák Zoltán
Baleset

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az Országos Mentőszolgálat időről időre beszámol arról, mik is történnek kollégáikkal. Köszönhetően a közösségi médiának, ezt manapság sokkal egyszerűbb módon tudják megtenni, az internet megjelenése előtt messze kevesebb hasonló esetről értesülhettünk.

Fontos, hogy értesüljünk ezekről az életmentésekről és segítségekről, mert egyrészt sokat tanulhat belőlük az ember, másrészt fontos elismerni a mentők munkáját. Napi szinten sok emberi életet mentenek meg, így tették ezt péntek délután is az Alkotás úton. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

Ma délután kérték a fővárosi mentők gyors segítségét ahhoz az 55 év körüli férfihez, akit egy teherautó gázolt el a forgalmas Alkotás úton – olvasható az OMSZ pénteki bejegyzésében a Facebook-on.

Perceken belül több mentőegység is érkezett a helyszínre, akik azonnal megkezdték a férfi emelt szintű ellátását a forró betonon. Az életveszélyes sérült azonnali légútbiztosításra szorult, azonban a szikrázó napsütés miatt ehhez nem voltak megfelelőek a látási viszonyok a mentőorvos számára.

A mentőautóban ugyanerre a hely lett volna kevesebb, így a rutinos életmentők elvitték a sérültet a baleset helyszínéről az utca árnyékos oldalára, ahol minden akadály elhárult és folytatódhatott az életmentés.

A több mint félórás megfeszített küzdelem végül sikerre vezetett és a sérültet stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők! Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.