Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Novák Katalin öt ember sorsáról döntött

A köztársasági elnök több dokumentumot is aláírt, köztük kinevezéseket és a magyar állampolgárság elvételét.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter javaslatára Májer Zsolt nemzetbiztonsági ezredest és Németh Attila nemzetbiztonsági ezredest augusztus 1-jei hatállyal nemzetbiztonsági dandártábornokká nevezte ki, az államfő által aláírt dokumentumok pedig már meg is jelentek a Határozatok Tárában.

Az ATV a 24.hu értesülései nyomán azt írja, Májer Zsolt az Alkotmányvédelmi hivatal egyik főigazgató-helyettese, Németh Attila pedig a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójának általános helyettese. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A határozat értelmében dandártábornokká nevezték ki Keller Lászlót is, aki ezzel a kinevezéssel átugrotta az ezredesi rangot, mivel korábban nemzetbiztonsági alezredesként szolgált.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is tett javaslatot az államfőnek: jogszabályok megszegése miatt a miniszter arra tett javaslatot, hogy vegyék el gy Csománfalván született 35 éves nő, illetve egy Kovácsréten született 41 éves férfi magyar állampolgárságát, Novák pedig jóvá is hagyta a javaslatot és aláírta a dokumentumokat.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.